Uit 25 dec 2018 Jill

Deze details uit ‘Home Alone’ zijn je vast nog nooit opgevallen

Kinderfilms zitten vaak ingenieuzer in elkaar dan je vroeger – als kind – besefte. Waren deze details uit ‘Home Alone’ je bijvoorbeeld al opgevallen?

1. Macaulay Culkin’s broertje zit ook in de film

kieran culkin

Er zitten veel kinderen in de film, maar eentje valt extra op: het jongere neefje van Kevin. Fuller McCallister wordt gespeeld door Kieran Culkin, het echte jongere broertje van hoofdrolspeler Macaulay. Dat zie je meteen: hun gezicht en expressie lijken als twee druppels water op elkaar.

2. De tarantula was echt

home alone tarantula

Tegenwoordig worden heel wat (enge) elementen in films pas later toegevoegd, maar deze tarantula was echt. Acteur Daniel Stern was zo gedreven en zat zo in zijn rol dat hij de scène met de tarantula zelf wilde doen. Ook is de scène in één take opgenomen, het geluid van de schreeuw is er later bijgevoegd om te voorkomen dat de scène anders steeds over moest.

3. Sluikreclame

home alone tic tack

Er wordt in films en series hier en daar gebruik gemaakt van sluikreclame of product placement, maar in ‘Home Alone’ valt vooral op dat heel wat grote merken zich aan de film verbonden hebben. Pepsi, Tic Tac, Playboy, … kwamen relatief veel in beeld. Ook werd de release van de videoband (Voel je je al oud?) gesponsord door American Airlines, hoewel het merk zelf niet vaak in beeld kwam.

4. De ‘vriendin’ van Buzz is eigenlijk een jongen

home alone girlfriend picture

Wanneer Kevin door wat spullen van zijn oudere broer rommelt, vindt hij een foto van een meisje. Wanneer hij de foto bekijkt zegt Kevin: “Buzz, your girlfriend … WOOF!” Acteur Devin Ratray, die de broer van Kevin speelt, vertelde later in een interview dat de producers bang waren dat deze zin misschien verkeerd zou kunnen vallen wanneer er een echt meisje op de foto stond, dus besloten ze de foto van een verklede jongen te gebruiken.

5. De kerstballen zijn van suiker

home alone marv

Op een gegeven moment stapt een van de Wet Bandits in gebroken glas. Met blote voeten. Dat zou verschrikkelijk veel pijn moeten doen en hoe goed de acteur die pijn ook uitbeeld: feit blijft dat het ‘glas’ in kwestie eigenlijk gewoon suikerglas was.

Lees ook: Onder het motto ‘hoe slechter, hoe beter’ zijn hier 7 slechte kerstfilms

Reageer op artikel:
Deze details uit ‘Home Alone’ zijn je vast nog nooit opgevallen
Sluiten