Deze 10 punten vertellen je of jullie relatie nog steeds sterk is

Dat je lief je na een paar jaar niet meer dagelijks alle hoeken van de slaapkamer laat zien is een feit, maar dat wil niet zeggen dat jullie relatie niet goed meer is. Er zijn een aantal punten die je vertellen of je relatie nog steeds sterk is.

No worries, als je 5 op 10 scoort, is jullie relatie nog steeds prima in orde.

Deze 10 punten vertellen je of jullie relatie nog steeds sterk is

1. Je lief kan je nog verrassen
Dat jullie een open boek voor elkaar zijn, is meestal heel fijn. Je hoeft hem bepaalde zaken niet meer uit te leggen en ook jij voelt haarfijn aan als hem iets dwarszit. Het kan je relatie echter ook behoorlijk voorspelbaar (lees: saai) maken, dus is het goed als hij je af en toe nog weet te verrassen.

Dat ‘ie bijvoorbeeld een dikke reep chocolade voor je koopt, wanneer jij je regels hebt (ofwel, dat hij naar je geluisterd heeft, toen je de vorige 100 keer klaagde dat hij dat niet had gedaan).

2. Jullie hebben nog dezelfde koosnamen in bed voor elkaar als in het begin
Niet de standaard koosnaampjes (lief, schatje, …), maar de namen die jullie gebruikten toen jullie nog niet van elkaar af konden blijven. Blijft hij je ‘mijn tijger’ noemen in bed? Check!

3. Wanneer je hem ziet staan en je hart een sprongetje maakt
Nee, niet als hij net uit bed komt en aan zijn kont krabbend richting de wc vertrekt. Wel als je hem op een feest plots aan de andere kant van de kamer ziet staan en je denkt: “Die is van mij!”. Dan zit jullie relatie nog goed.

4. Wanneer jullie nog graag dingen voor elkaar doen
De was en de plas, de hond uitlaten, de kinderen naar bed brengen, … Als een van jullie daar geen zin in heeft en de ander pakt die taak met liefde op, dan is dat een teken dat de liefde nog niet is gedoofd.

5. De blik in zijn ogen
Daar kan je kort over zijn. Zegt zijn blik nog steeds: “Jij bent mijn lief”? Vasthouden dat lief!

6. Jullie seksleven is nog prima in orde
Ook daar kan je kort over zijn. Het hoeft niet elke dag, maar als jullie elkaar op regelmatige basis nog woest alle hoeken van de kamer laten zien, is er niets mis met jullie relatie.

7. Tijd maken voor elkaar
Als jullie regelmatig oma vragen op de kinderen te passen om samen te aperitieven op een terras, bijvoorbeeld. Dat is niet altijd evident – zeker niet met kleine kinderen – maar zolang jullie het maar blijven proberen. Het hoeft niet altijd een complete stedentrip naar Rome te zijn.

8. Jullie sturen nog lieve berichtjes naar elkaar
Als je lief je nog steeds berichtjes stuurt dat hij je graag ziet, tussen de berichtjes door wie de kinderen van de kinderopvang haalt, hoef je je nog geen zorgen te maken. En af en toe een sexy berichtje laat het vuur natuurlijk ook weer eens oplaaien.

9. Samen een Ikea-kast in elkaar zetten zonder ruzie
Oké, dit lukt weinig stellen. Een beetje irritatie is hierbij toegestaan, maar jullie zijn echt een team als jullie naar elkaars suggesties luisteren (lees: je lief naar die van jou) en er uiteindelijk een mooie kast staat. Of beter zetten jullie samen een bed in elkaar. Kunnen jullie dat nieuwe bed direct lekker inwijden (mits juist in elkaar gezet is uiteraard).

10. Kleine cadeautjes aan elkaar geven
Dat hij je geen diamanten oorbellen geeft, wil niet zeggen dat jullie relatie niet sterk is. Een lief briefje, iets uit je favoriete winkel (neen, niet de juwelier!), een simpele bos bloemen of dat boek waar je het al maanden over had. Komt hij daar af en toe mee af, reken er dan maar op dat jullie nog lang gelukkig zullen blijven met elkaar.

Reageer op artikel:
Deze 10 punten vertellen je of jullie relatie nog steeds sterk is
Sluiten