Deze dingen begrijpen wij vrouwen écht niet van mannen

Thuis

We horen mannen natuurlijk weleens zuchten ‘met de vrouwen niks dan last’, maar het zijn toch vooral de mannen die een gebruiksaanwijzing nodig hebben. En neen, we gaan hier niet al de mannen over dezelfde kam scheren, er zijn uitzonderingen. Alhoewel.

Deze dingen begrijpen wij in ieder geval écht niet van mannen:

Mannen en gamen

Hun eeuwige liefde voor gamen, ongeacht de leeftijd(!). Iedere vrouw heeft de obsessie gezien. Daarnaast weet iedere dame ook allemaal hoe irritant het is wanneer ze kostbare tijd verspillen door te gamen.

C’mon girls! Denk er eens over na, wat is er niet leuk aan een plek waar je alles kunt zijn wat je wilt? Eigenlijk is het ook best schattig hoe blij ze kunnen zijn met een overwinning, toch?

Ze zijn anders bij andere mannen

Iedereen heeft verschillende comfortzones rondom mensen, maar als het op mannen aankomt brengen ze het naar een heel ander niveau. Mannen zijn vaak lief, aardig en attent als ze onder vrouwen alleen zijn, maar zodra ze een collega testosteronbom tegenkomt, zijn ze net dat beetje anders. Dan komt de oerman met oergedrag en oergeluiden naar boven. Bij iedere voetbalmatch van hun favoriete club is het weer prijs.

Ze zijn to the point

Mannen vinden het fijn om duidelijke gesprekken te hebben, al zeker als het op WhatsApp aankomt. Dit vaak tot grote frustratie van vrouwen. Komaan mannen, doen wij moeite om hele alinea’s tekst te versturen via WhatsApp, krijgen we een simpele “oké” terug? Niet oké!

Ze lossen alles zelf op

Waarom accepteren mannen maar moeilijk hulp van anderen? Heel simpel: ze willen geen hulp van iemand anders om te bewijzen dat ze zelf de beste en de sterkste zijn. Als de kapotte douche dus gerepareerd moet worden, doet ‘ie het “zelf wel even”. Een professionele loodgieter? Niet nodig! Al kan het wel zijn dat het dan ongeveer zes maanden duurt … en je uiteindelijk zélf een loodgieter moet bellen.

Ze onthouden data niet goed

Vrouwen doen dan misschien weleens dramatisch als hun mannelijke wederhelft hun trouwdag vergeet, maar als dat al voor de vierde keer gebeurt en hij wel in staat is wie honderd jaar geleden het wk voetbal won is dat helemaal toegestaan. Hun eigen agenda bijhouden? Waarom zou je dat doen als je een wandelende en sprekende agenda kunt gebruiken?

Mannen houden het graag simpel

Dat betekent dus dat je je geen zorgen hoeft te maken als hij zegt dat ‘ie druk is en vervolgens drie dagen niks meer naar je stuurt. Je moet dus niet proberen “tussen de regels te lezen”. Het is echt zo simpel met mannen, ze zeggen gewoon waar het op staat. Soms is dat leuk, soms wat minder.