Jill
Jill Uit 4 sep 2019

Deze escape room met kinderen is ideaal voor kleine puzzelaars

Ben jij gek op escape rooms? Famme-gastcolumniste Mariska van Buitengewoonanders ook. Zij nam haar zoon mee naar een toffe escaperoom in Valkenburg waar kinderen hun steentje meer dan kunnen bijdragen.

Sprookjesbos in Valkenburg

Sprookjesbos in Valkenburg is een speelparadijs voor kinderen tot twaalf jaar. Maar naast een fantastische speeltuin hebben ze nog een extraatje: twee coole escaperooms die je met kinderen kunt spelen.

Mariska legt uit: “Ze hebben er twee kinderescaperooms gebouwd: Wonderland en Toverschool. Wij kozen voor de Wonderland-kamer en werden meteen meegezogen in het verhaal.”

escape room met kinderen

Hoe werkt dat dan?

Tijdens een spel moet minstens 1 volwassen begeleider de kinderen bijstaan. Die mag gratis met de kinderen mee de escape room in. Een kind betaalt 12,50 euro en er kunnen maximaal 9 kinderen per reservering meedoen.

escape room met kinderen

De opdrachten zelf zijn helemaal op kindermaat. Nox, het zesjarige zoontje van Mariska, vond het alvast fantastisch. “Doosjes om te openen, kinderraadsels om te kraken, puzzels om te maken en vooral alles op kindermaat. Mijn zoontje van amper zes walste zich er met veel plezier doorheen. Ideaal voor een uitstap met het gezin of de familie.”

Benieuwd of Mariska en Nox eruit zijn geraakt? Hun hele avontuur ontdek je op Buitenwoonanders.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze escape room met kinderen is ideaal voor kleine puzzelaars
Sluiten