Alice
Alice Uit 17 dec 2019

Deze leuke uitstapjes kan je met je kind tijdens de kerstvakantie maken

De kerstvakantie staat voor de deur en dat is de ideale periode voor wat meer qualitytime met je kleintje. Naast gezellig thuis blijven of naar de cinema gaan, zijn er nog een tal van andere originele mogelijkheden. We sommen de leukste uitstapjes voor je op.

De leukste uitstapjes tijdens de kerstvakantie

Ijsschaatsen op de kerstmarkt

Geniet van de winterse gezelligheid en bezoek je favoriete kerstmarkt. Grote steden zoals Antwerpen en Brussel hebben ook een schaatsbaan, ideaal dus om met je kleintje eens uit te proberen. De lekkere warme chocomelk achteraf mag natuurlijk ook zeker niet ontbreken.

Mag het iets specialer zijn? Op de Gentse Winterfeesten staat het kinderdorp Land van W’ijs: een winters speelparadijs voor kinderen.

Escaperoom voor kinderen

Laat de fantasie van je kind de vrije loop en boek een escaperoom. In bijna elke stad heb je wel een escaperoom die geschikt is voor kinderen. Hier en daar zullen papa en mama wel even moeten helpen met het oplossen van raadsels, maar dat maakt het extra leuk toch?

Waan je bijvoorbeeld in de chocoladefabriek van Willy Wonka in Hintlabyrinth. Deze escaperoom in Dendermonde is uitermate geschikt voor kinderen.

Boswandeling

Weer of geen weer, een frisse neus halen en een gezellige boswandeling maken doet altijd deugd. Heb je een kleintje rondlopen die verzot is op verhaaltjes? Breng dan een bezoekje aan het kabouterbos in Kasterlee en laat je uk kennis maken met de wereld van kabouters.

Museumbezoekje

Wie dacht dat museumbezoekjes alleen geschikt waren voor volwassenen, heeft het goed mis. Er bestaan immers veel interactieve musea waar je kind zich kan amuseren en bovendien ook nog iets kan bijleren.

Wakker de interesse in wetenschap bij je kleine Einstein aan in Technopolis of plan een uitstapje naar het Museum van Schone Kunsten op kindermaat. In het kunstatelier van dit museum kunnen kinderen hun eigen kijk op kunst ontdekken en zelf vorm geven. Zien we daar een toekomstige Picasso?

Trampolinepark

Zit je met een kleintje die tonnen energie heeft? Dan is een uitstapje naar een trampolinepark geen slecht idee.

De dierentuin

Je hebt je kind hoogstwaarschijnlijk al wel eens een keertje meegenomen naar de dierentuin. In de kerstvakantie veranderen veel dierentuinen naar een winterwonderland. Ideaal dus om eens een tweede (of derde of vierde) bezoekje te plannen.

De zoo van Antwerpen pakt bijvoorbeeld ieder jaar uit met een waar lichtspektakel waar zowel ouder als kind grote ogen trekken. Dit jaar is het de beurt aan Jungle Book Light Festival. Mag het iets verder zijn? Trek dan naar Wildlights in Nederland en wandel door een sprookjesachtige verlichte jungle of klauter in het donker door het regenwoud. Plezier verzekerd!

Theater

Theater op kindermaat: ideaal om je oogappel wat cultuur bij te brengen zonder dat ‘ie het zelf doorheeft. De Studio in hartje Antwerpen bijvoorbeeld voorziet tijdens de kerstvakantie allerlei leuke voorstellingen voor de allerkleinsten. BOKS is bijvoorbeeld een van de voorstellingen waar je samen met je kleintje heen kunt gaan, maar wacht niet te lang want bijna alle voorstellingen zijn reeds uitverkocht.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze leuke uitstapjes kan je met je kind tijdens de kerstvakantie maken
Sluiten