Jill
Jill Kids 10 aug 2018

Dingen die je buiten met je kleuter moet doen voor een onvergetelijke zomerJe hebt vast een hoop mooie jeugdherinneringen aan de zomers die je buiten doorbracht. Hoog tijd dus om alle schermpjes aan de kant te leggen en ook je kleuter een onvergetelijke zomer te bezorgen in de buitenlucht.

1. Stuur je kleine op pad met een fotocamera

Geef hem een lijstje van dingen die hij buiten kan fotograferen. Bloemen, stenen, wolken, bomen; hij vindt het gegarandeerd geweldig. Tip: geef ‘m een wegwerpcamera zodat jullie ook pas weten wat het resultaat is nadat de foto’s ontwikkeld zijn. Dat heeft toch veel meer charme dan een digitaal toestel, toch?

2. Rooster marshmallows rond een vuurtje

Koop bij het tuincentrum een vuurkorf en ga gezellig met je gezin rond het vuur zitten. Zorg voor snacks die je kunt roosteren of bak broodjes boven de vlammen.

3. Maak een speeltuin-bucketlist

Maak aan het begin een lijst met alle speeltuinen (in de buurt) waar jullie graag een keer gaan spelen. Dan kan het testen beginnen: welke speeltuin is het aller-, allerleukst?

4. Leer je kleuter fietsen!

Of het nu gaat om een loopfiets, een fiets met zijwieltjes of het echte werk, de zomer is het perfecte seizoen om je kind te leren fietsen.

5. Maak stoepkrijt-kunstwerken

Leef je uit met stoepkrijt en moedig je kleuter aan om een echt meesterwerk te maken.

6. Eet buiten

Buiten ontbijten of lunchen met lekkere broodjes, ’s middags met limonade en een koekje in de tuin en ’s avonds lekker dineren in het avondzonnetje. Dat zijn pas mooie momenten.

7. Lees buiten voor

Ga met een picknickkleedje naar het park, of maak het je gemakkelijk in een hangmat of op een makkelijke tuinstoel. Lees daar samen een (nieuw) boekje.

8. Zoek naar vormen in de wolken

Als jullie dan toch op dat picknickkleedje liggen …

9. Stamp samen in de plassen na een regenachtige dag

Trek regenlaarzen en oudere kleren aan, en stamp samen zo hard mogelijk in de plassen. Fun!

10. Maak ijsjes

Zelfgemaakte ijsjes zijn het van het. Duik samen de keuken in en ga aan de slag. Tip: Nutella-ijsjes zijn heerlijk!

11. Maak buiten een speelhoekje

Pak een leuk kleedje en een paar van je peuters favoriete speelgoedjes. Richt daarna buiten een leuk plekje in de schaduw voor hem in. Veel beter dan in de woonmaker op de vloer, toch? Jij kunt er gezellig naast gaan zitten met een goed boek.

12. Verzamel schelpen en stenen op het strand

Gezellig wandelen en tegelijkertijd wat schelpjes verzamelen. Zodra jullie opnieuw thuis zijn kunnen jullie de schelpjes gebruiken om magnetische krabben voor op de koelkast te maken.

Lees ook: Deze dingen maakten de zomer in de jaren ’90 onvergetelijk

Reageer op artikel:
Dingen die je buiten met je kleuter moet doen voor een onvergetelijke zomer


Sluiten