Jill
Jill Persoonlijk 4 nov 2018

7 dingen die vrouwen van mannen kunnen leren

We willen niet alle mannen over een kam scheren, noch alle vrouwen. Maar toch zijn er vaak dingen die vrouwen van mannen kunnen leren.

1. De wereld vergaat niet als …

… je de afwas niet meteen doet, die halflege zak chips niet meteen teruglegt in de kast, de was niet binnen tien minuten nadat ‘ie klaar is opgehangen hebt, je die vriendin niet binnen dertig nanoseconde een sms terugstuurt, … Probeer maar eens.

2. Stiltes zijn oké

‘Er is echt niets schatje, ik heb gewoon even niets te vertellen.’.

3. Plannen

‘Zaterdagochtend ontbijten we met mijn zus en de kinderen; zaterdagmiddag lunchen we met Freek en Lisa en zaterdagavond hebben we dat feestje van Louis. Zondagochtend moet ik hockeyen en je ouders hebben gevraagd of we tegen de avond langskomen en een hapje blijven eten.’ Zegt meisje tegen jongetje – zelden andersom.

In het algemeen houden mannen hun weekends iets minder volgepland. Het is een bevrijding zodra je doorhebt die FOMO-neigingen uit je leven bant.

4. Niet elke ruzie hoeft tot op het bot uitgeplozen en/of uitgesproken te worden

Pick your battles. Veel mannen kiezen bij conflicten meestal voor één van de twee opties: negeren of (een poging tot) goed-maak-seks. Best verhelderend en in veel gevallen minstens zo efficiënt.

5. Accepteren dat het oké is als er even niet gebeld of gesms’t wordt

Vrouwen hebben om de één of andere mysterieuze reden het idee dat er iets aan de hand is wanneer een man dat niet doet. Sterker: het schiet al snel om naar gedachten die beginnen met ‘er zou toch niets….’ of ‘hij zal toch niet….’

In 9 van de 10 keer overbodig.

6. Onkunde is niet hetzelfde als onwil

Als een man zegt dat ‘ie echt z’n uiterste best gedaan heeft om op tijd te komen, dan heeft ‘ie dat waarschijnlijk ook. Zelfs als hij hoe dan ook te laat kwam.

7. Don’t like it, go!

Als een man het ergens niet naar z’n zin heeft, is dat meestal duidelijk aan hem te zien. Hij pakt z’n telefoon, gaat in een hoekje staan en is niet meer aanspreekbaar. Sociaal-wenselijk? Euh, nee. Asociaal? Beetje. Eerlijk? Dat ook.

Of het nu in een winkel, op een feestje of een lezing is: een man die weg wil, gaat. Vrouwen krijgen al sneller het vooroordeel ‘maar je bent er nog maar een uurtje’ opgekleefd. Genoeg daarvan. De wereld wordt er misschien niet sociaal-wenselijker op, maar wel een stuk eerlijker. (Deze is open voor discussie, trouwens).

Reageer op artikel:
7 dingen die vrouwen van mannen kunnen leren
Sluiten