Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Thuis 4 jul 2019

Throwback Thursday: dit deed men voor het bestaan van het internet

Je kunt het je nu heel moeilijk voorstellen maar er bestond een tijd dat er nog geen internet bestond. Misschien kun jij het je nog (vaag) herinneren maar je moeder kan dat zeer zeker wel. Wat deden mensen zoal zonder Instagram, YouTube, Spotify of Facebook?

Dit deed men voor het bestaan van het internet

  1. Voor het internet zat je in de zetel met een boek op schoot en staarde van je boek naar de muur of uit het raam.
  2. Voor het internet pakte je een kladblok en begon uit het niets te schetsen. Om de tijd te verdrijven en verscheen er plots een prachtig kunstwerk op papier. Of niet..
  3. Voor het internet had je luie zomerdagen waar je in een tuinstoel zat of op een baddoek lag in het gras. En helemaal niets deed. Echt. Helemaal. Niets.
  4. Voor het internet had je een discussie met je vriendinnen over of tomaten nu groenten of fruit zijn. Tenzij je vader of moeder dit al eens hadden uitgezocht, zat er niets anders op dan naar de bib af te zakken om het antwoord op te zoeken (een tomaat is zowel fruit als groente volgens Google)
  5. Voor het internet kon je gerust naar een sollicitatiegesprek gaan zonder dat iemand wist wie je was. Behalve de dame van personeelszaken, want zij had je CV al via de fax of per post ontvangen.
  6. Voor het internet had je chance als de ouders van die oude vriendin nog steeds op hetzelfde adres woonden wanneer je haar wilde uitnodigen voor een reünie.
  7. Voor het internet neuriede je een toffe song die je op de radio had gehoord in de platenwinkel in de hoop dat de verkoper wist om welke artiest het ging. En moest je direct het hele album kopen op cd.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Throwback Thursday: dit deed men voor het bestaan van het internet
Sluiten