Redactie
Redactie Uncategorized 27 feb 2018

DIY: 5 leuke tips om te knutselen met papier

Is het weer knutseltijd? Kies dit keer om te knutselen met papier. Iedereen heeft wel papier in huis, dus geen excuus meer om je creativiteit niet te gebruiken. 

Knutselen met papier

Deze knutselwerkjes zijn ideaal voor kinderen en als je niet veel materiaal in huis hebt. Met stiften en papier kom je namelijk al een heel eind. Wat ga jij samen met je kind(eren) maken?

1. De makkelijke puppy’s

DIY: knutselen met papier 5 leuke tips

Deze kleine hondjes zijn heel gemakkelijk te maken. Ideaal voor de kleinste knutselaars. Leuk om mee te oefenen! Alles wat je nodig hebt is wit papier en viltstiften. Misschien heb je zelf thuis een hond rondlopen die jullie samen kunnen namaken? In het filmpje wordt precies uitgelegd hoe je het papier moet vouwen.

2. Gekleurd hart

DIY: knutselen met papier 5 leuke tips

Voor dit gekleurde kunstwerkje heb je, naast papier, alleen nog lijm en een schaar nodig. Gebruik een strook papier voor het hart. Plak deze op een wit A4 vel.

Knip voldoende papiertjes uit in verschillende kleuren en rol deze op de manier die jij wil. Zorg wel dat je ze allemaal op een verschillende manier rolt zodat het een explosief hart wordt. Plak ze om het grote hart heen en klaar is je kunstwerk!

3. Bloemenmandje

DIY: knutselen met papier 5 leuke tips
Nog zo’n lief knutselwerkje. Dit leuke bloemenmandje maak je zoals je het zelf mooi vindt. Kies bijvoorbeeld zelf

  • welke kleuren je wilt
  • het soort papier (denk aan crêpe-papier of zelfs watten)

Een keer op een andere manier je huis opfleuren (en de bloemen verwelken ook niet, joepie!).

LEES OOK: Knutselen met lege drankkartons

4. Eenhoorn van kranten

DIY: knutselen met papier 5 leuke tips
Kranten zijn ook van papier! Leg ze niet bij het oud papier, want je kunt er leuke dingen van maken. Deze vrolijke eenhoorn bijvoorbeeld. Gebruik je eigen creativiteit voor de manen. Naast papieren manen kun je ook denken aan wol, glitters of glanzende sliertjes.

5. Papieren regenboog

DIY: knutselen met papier 5 leuke tips
Heel leuk voor in de slaapkamer van je kind. Een beetje zoals een dromenvanger, maar dan iets anders. Gebruik alle kleuren van de regenboog en niet deze aan elkaar.

Met watjes maak je de wolken, je kunt ze met gewone lijm vastplakken. Met doorzichtig visdraad maak je er leuke hangertjes aan. Je kunt ook kleine bloemetjes, hartjes of vlindertjes aan het visdraad rijgen. Laat je fantasie (en dat van je kind) de vrije loop!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
DIY: 5 leuke tips om te knutselen met papier
Sluiten