Jill
Jill Thuis 8 jan 2019

Geen excuses meer, want deze DIY-ijsbeer kan zelfs jij in elkaar knutselen

Het is weer knutseltijd! En in de winter betekent dat (in ons geval) heel vaak donzig witte watjes. Dit keer gebruiken we ze niet om sneeuw te maken, wel om een DIY-ijsbeer lekker fluffy te krijgen.

Benodigdheden

 • 1x wit A4-papier (wat dikker papier is handig)
 • 1x zwart A4-papier (opnieuw: wat dikker papier is handig)
 • 1x kartonnen bordje
 • Lijmstift
 • Lijm
 • Fluffy watjes (dus geen schijfjes)
 • Schaar
 • Passer
 • Zwarte stift

View this post on Instagram

It’s #MakeItMonday! Your students will love making this adorable polar bear and then writing about the real-life animal! Click the link in our bio to make this craft. ❄️☃️?✨ . . . #lakeshorelearning #polarbear #wintercrafts #winter #DIY #holidayactivities #teachers #parents #learningthroughplay

A post shared by Lakeshore Learning (@lakeshorelearning) on

Zo maak je een DIY-ijsbeer

 1. Open de benen van de passer tot 4 cm. Trek twee cirkels op het andere A4-papier en knip uit. Dit zijn de oren van de DIY-ijsbeer.
 2. Maak nu nog een laatste cirkel op een wit papier met de passer op 3 cm. Dit wordt het mondje van de DIY-ijsbeer.
 3. Teken nu met een potlood drie ovalen van ongeveer 3 cm in lengte en 2 cm in hoogte. Knip die uit. Dit zijn de ogen en de neus van je DIY-ijsbeer.
 4. Neem het kartonnen bordje en kleef de oren aan de holle kant met de lijmstick, zodat ze half zichtbaar zijn langs de bolle kant. Hang ze ongeveer 5 cm uit elkaar, afhankelijk van het formaat van je kartonnen bord.
 5. Neem de watjes en rol ze leuke bolletjes van. Zorg dat ze niet te strak en te klein zijn, je wil net dat ze luchtig overkomen. Begin nu in het midden van de bolle kant van je bord en kleef het hele bord vol met watjes met de lijm. Helemaal vol? Dan kun je eventueel langs de zijkant je beer nog wat bijtrimmen.
 6. Kleef een van de zwarte ovalen aan de bovenkant van de witte cirkel uit stap 2 met de lijmstick. Teken vanuit dat zwart neusje nog een mondje op het witte stuk.
 7. Kleef de neus met het mondje iets onder het midden van het gezicht. Kleef de twee zwarte ogen daarboven (eventueel afgewerkt met een witte pupil).

Het enige dat je nu nog te doen staat is … een naam voor je DIY-ijsbeer verzinnen.

Gek op pinguïns? Dan kun je ook altijd watjes gebruiken om een pinguïn van een plastic fles te maken.

Reageer op artikel:
Geen excuses meer, want deze DIY-ijsbeer kan zelfs jij in elkaar knutselen
Sluiten