Jill
Jill Kids 5 feb 2019

Haal de magiër in jezelf naar boven met deze DIY magische kubus

Ken je zo’n kubus die is opgebouwd uit acht gelijke kubusjes die je om en om kunt blijven vouwen zonder dat je grote kubus ooit kapot gaat? Wel, vanaf nu kun je helemaal zelf zo’n magische kubus maken.

Benodigdheden:

  • papier
  • potlood
  • meetlat
  • lijm
  • plakband

 

Zo knutsel je een DIY magische kubus

1. Eerst moet je de kleine kubusjes maken. Teken daar volgende afbeelding acht keer op een papier (of print onderstaande afbeelding acht keer af). De grootte van de zijden van de vierkanten maken niet heel veel uit, zolang alle versies maar even groot zijn. Knip uit.

DIY magische kubus knutselen

2. Vouw nu alle uitgeknipte versies tot kubussen; dat doe je door alle lijntjes te vouwen en de vleugeltjes met lijm op de juiste plek vast te zetten.

3. Leg twee kubussen goed tegen elkaar aan en kleef aan elkaar vast door bovenop een stuk plakband te kleven. Plooi de bovenkanten tegen elkaar zodat de zijden die daarjuist tegen elkaar stonden nu bovenaan zijn. Kleef opnieuw bovenaan een stukje plakband.

DIY magische kubus knutselen

 

4. Leg de zijde die je het laatst gekleefd hebt bovenaan. Leg nu twee nieuwe kubussen boven die blokjes. Kleef de zijkanten van die nieuwe blokjes aan de oude blokjes. Kleef ook binnenin een verstevigend stukje tape. De blauwe tape op onderstaande afbeelding is de tape van stap 3, de rode is de nieuwe tape.

DIY magisch vierkant knutselen

5. Herhaal dit met de overige 4 kubussen.

6. Leg beide slierten zo op tafel dat de middelste blokjes naar buiten open kunnen vouwen. Plooi de buitenste blokjes naar boven zodat je een vierkant hebt. Leg het oppervlak bovenaan van de ene vierkant op het oppervlak bovenaan van de andere. Draai dan je kubus zodat de middelste blokjes onderaan op tafel staan.

7. De laatste loodjes zijn in zicht. Kleef twee plakbandjes bovenaan zodat beide slierten verbonden zijn.

DIY magische kubus knutselen

8. Vouw nu open tot een rechthoek door de net gekleefde vlakken tegen elkaar te vouwen. Draai om en kleef opnieuw op de middelste kubussen stukjes plakband. Klaas is Kees!

DIY magische kubus knutselen

Te veel plakbandjes en kubusjes? Bekijk dan onderstaand filmpje van Wimsem om het stappenplan nog duidelijker te zien.

Lees ook: Geen excuses meer: deze DIY-ijsbeer kun zelfs jij in elkaar knutselen

Reageer op artikel:
Haal de magiër in jezelf naar boven met deze DIY magische kubus
Sluiten