Lissa
Lissa Thuis 5 apr 2019

DIY: Zelf je tafelkleed voor Pasen maken

Zin om eens iets geks te doen dit jaar? Maak dan eens zelf je tafelkleed voor Pasen. Het is ongelofelijk gemakkelijk én leuk dus doe het gerust samen met je kind. Die zal er ook veel plezier aan beleven!

Tafelkleed voor Pasen maken

Wat heb je nodig?

– Verf
– Wit tafelkleed of laken
– Schuurspons
– Potlood of stift
– Schaar
– Bakje voor de verf
– Plastic folie of een vuilniszak als ondergrond

Hoe maak je het?

Is de stof nog niet op de juiste maat? Knip dan een klein stukje de stof in en scheur vervolgens tot de juiste maat. Door te scheuren krijg je altijd rechte lijnen en daarnaast staat het rafelrandje ook nog eens leuk!

Teken nu het patroon op de schuurspons. Wij kozen ervoor om een paashaas-stempel te maken. Knip het patroon uit met een schaar. Sommige schuursponsjes zijn best wel dik en kun je het best dus halveren door de groene schuurlaag eraf te knippen.

tafelkleed voor Pasen 1

Giet de verf in je favoriete kleur in het mengbakje. Doop de stempel in de verf en stempel de print op de stof. Zorg ervoor dat je een plastic folie of vuilniszak als ondergrond gebruikt, want de verf kan doordrukken. Tip:beter iets te weinig verf dan te veel.

tafelkleed voor Pasen 2

Laat het tafelkleed ongeveer twee uur drogen (afhankelijk van hoe dik jij de verf op de stof hebt gestempeld). Na de droogtijd is je tafelkleed voor Pasen helemaal klaar!

tafelkleed voor Pasen 3

En nu kan je voluit genieten van je paaspannenkoeken of paaseitjes met Baileys!

tafelkleed voor Pasen 4

Heb je ook deze Paas-DIY al geprobeerd?

DIY: Amuseer je te pletter met deze 6 knutselwerkjes voor Pasen

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Roomed

Reageer op artikel:
DIY: Zelf je tafelkleed voor Pasen maken
Sluiten