Jill
Jill Kids 23 jan 2018

DIY: zelf slijm maken

Deze rage onder kinderen is alweer een tijdje aan de gang: slijm. Lekker fluffy, met glitters of gekleurd eenhoornslijm? Dat maken je kinderen voortaan helemaal zelf.  

DIY: zelf slijm maken

Tik de woorden ‘DIY’ en ‘slijm’ in en er verschijnen talloze filmpjes van kids die uitleggen hoe je dat precies moet doen. Leuk om samen met je kinderen naar te kijken. Ons oog viel direct op het filmpje van Zita van Ketnet. Zij legt alles op een duidelijke en vooral heel leuke manier uit.

Hét perfecte recept

Er zijn heel veel manieren waarop je slijm kunt maken. Sommigen doen er enkel kleurstof in, maar de andere honderden zogenaamde slijmvideo’s op YouTube leren ons dat je er nog veel meer leuke ingrediënten door kunt mengen: glitters, vrolijke kleurtjes verf, knetterende balletjes…

Gebruik als basis altijd vloeibare lijm en scheerschuim. Om het geheel te laten binden, voegt de één een beetje lenzenvloeistof (met Borax) aan de slijm toe, maar weer een ander gebruikt een scheut wasmiddel voor hetzelfde effect. En let wel: afmeten is overrated. Je merkt vanzelf wanneer de boel hard genoeg is om te kneden.

 

View this post on Instagram

wow

A post shared by satisfying🤤 (@slimequeeens) on

 

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
DIY: zelf slijm maken
Sluiten