Jill
Jill Kids 30 jan 2019

Wat als … je dochter niet gelooft dat er brandweervrouwen bestaan?

Veel jongetjes antwoorden dat ze later brandweerman willen worden. Heel logisch, want zo’n heldhaftig beroep wekt veel verwondering op. Maar wat als je dochter niet gelooft dat er ook brandweervrouwen bestaan?

Een jongetje zijn

Het overkwam Hannah Summers, een freelance journalist. Haar dochter Esme vertelde haar dat ze wou dat ze een jongetje was zodat ze een brandweerman kon zijn, zoals die uit haar lievelingsboeken. Meteen schoot Summers in actie.

Op Twitter vertelde ze haar verhaal. “Mijn vierjarige kwam gisteren thuis en zei dat ze een jongetje wou zijn zodat ze brandweerman kon worden. Toen ik zei dat ook meisjes bij de brandweer kunnen werken antwoordde ze dat ze alleen maar jongens in de boeken zag en dat ze niet het enige meisje wou zijn.”

Mama Hannah eindigde haar tweet met een oproep of iemand films of boeken kent die dit seksisme bestrijden om haar dochter te tonen dat er ook brandweervrouwen zijn. #firefightingsexism

Brandweervrouwen

Tot haar grote vreugde reageerde West Midlands Fire op haar oproep. Dat is de op een na grootste brandweer- en reddingsdienst in het Verenigd Koninkrijk. Zij stuurden een filmpje met daarin … echte brandweervrouwen!

Stereotiepen

De officiële woordvoerder voegde er ook aan toe op BBC dat: “de boodschap van Esme’s moeder de stereotiepen benadrukken dat vrouwen niet bij de brandweerman horen ondanks het feit dat er al 30 jaar lang vrouwen bij West Midlands Fire werken.”

Mooi dat de dames de handen in elkaar slaan om Esme te tonen dat ze écht wel bij de brandweer kan als ze dat wil, ongeacht of ze nu een jongetje of een meisje is.

Lees ook: Waarom ook jongens vrouwelijke rolmodellen nodig hebben

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Wat als … je dochter niet gelooft dat er brandweervrouwen bestaan?
Sluiten