Sherita
Sherita Kids 11 mei 2019

Doe samen met je kinderen mee aan de #TrashtagChallenge

Het internet wordt al enkele maanden lang overspoeld met de #TrashtagChallenge. Wil jij jouw kinderen wat meer engageren voor het milieu? Doe dan samen mee met deze challenge en leer je kinderen een ‘lesje’ in milieu.

Het is heel simpel: zie je ergens een plek die vol ligt met zwerfvuil, maak er dan een foto van. Vervolgens steek je de handen uit de mouwen en ruim je het op. In sommige gevallen is het een dag- of weektaak, in andere gevallen duurt het maar een uurtje.

Als je klaar bent maak je weer een foto, dit keer van de opgeruimde plek  met de volle vuilniszak(ken). De voor- en na-foto load je up met de hashtag #TrashtagChallenge.

#zwerfie, #ploggen en #iederedageenstukzwerfafvalopruimen

De social-media-trend is inmiddels ook bij ons opgepikt, hoewel het nog niet echt trending is. Ook hashtags als #zwerfie, #ploggen (joggen en vuil opruimen) en #iederedageenstukzwerfafvalopruimen gaan het internet rond. 

Waar het allemaal mee begon

Dit is waar het allemaal mee begon. De Amerikaanse Byron Román uploadde een foto met een tekst:

“Dit is een nieuwe #challenge voor alle tieners die zich zo vervelen. Maak een foto van een plaats die wel schoon gemaakt mag worden of wat onderhoud kan gebruiken. Maak daarna een foto als je klaar bent, en post het.”

Plastic soep en milieuvervuiling

Zwerfvuil is een groot probleem voor het milieu. Al het plastic dat ooit is gemaakt, bestaat nog steeds, aangezien het niet door de natuur afgebroken kan worden. Een stuk plastic, hoe klein het ook mag zijn, zal er over een paar honderd jaar nog steeds liggen.

Plasticvervuiling is dodelijk voor dieren op aarde en de zee. Deze challenge komt dan ook als geroepen. Overal ter wereld doen mensen mee aan de #TrashtagChallenge.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de viajes deporte cultura (@marejadateam) el

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de ECOSTYLE | Laura Botero (@ecostyleblog) el

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Mizoram Instagram (@mizoram_insta) el

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Hello Green (@hellogreen_tt) el

Wil je van thuis uit ook iets doen voor het milieu?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Doe samen met je kinderen mee aan de #TrashtagChallenge
Sluiten