Donkere kringen onder je ogen, wat doe je eraan?

Iedereen staat wel eens op met donkere kringen onder zijn of haar ogen. Je probeert ze dan te verbergen met de nodige make-up maar dat lukt niet altijd even goed. Deze tips helpen je om nooit nog met wallen op te staan.

Schoonheidsslaapje

Een van de belangrijkste oorzaken van donkere kringen is een slaaptekort. De huid onder je ogen wordt dunner, waardoor je de onderliggende bloedvaatjes beter kan zien. Bovendien zorgt het er ook voor dat die bloedvaten zich verwijden, waardoor ze nog eens extra gaan opvallen.

Kruip daarom eens vroeg je bed in en laat die wekker voor wat het is. Mama mag ook eens uitslapen, en vandaag moet papa de kinderen maar bezig houden in de voormiddag.

Eerste hulp bij donkere kringen onder je ogen

Water, water en nog eens water

Een andere oorzaak is een tekort aan vocht. Dehydratatie heeft hetzelfde effect als slaaptekort. Drink daarom minstens 1,5 liter water per dag en laat alcohol en cafeïne even voor wat het is. Ook gezond eten helpt.

Komkommer op je ogen

Je kent het wel. Die typische foto van vrouwen met komkommers op hun ogen. Wel, het helpt. Komkommers helpen om meer vocht in te brengen. Ook lauwe theezakjes kunnen helpen om de zwelling rond je ogen te doen afnemen en de huid vochtig te houden.

Eerste hulp bij donkere kringen onder je ogen

Oogcrème

Breng oogcrème op voor je gaat slapen. Dit houdt de huid soepel en gehydrateerd. Masseer de crème goed in en klop zachtjes op je huid. Dat stimuleert de doorbloeding.

Vermijd roken

Nog een belangrijke oorzaak van donkere kringen onder je ogen is roken. Roken vermindert de bloedtoevoer naar alle weefsels en zorgt ervoor dat je sneller gedehydrateerd raakt. Ondertussen weet je dat dit vooral zichtbaar wordt op plaatsen waar de huid dunner is, zoals onder de ogen.

Verstop ze

Als al deze tips niet werken, verberg de kringen dan met concealer. Dit lost de oorzaak natuurlijk niet op maar het kan er wel voor zorgen dat je er net iets beter uitziet.

Eerste hulp bij donkere kringen onder je ogen

Lukt dat schoonheidsslaapje niet altijd even goed? Lees dan dit artikel: Dé tip om te slapen als een roosje.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Donkere kringen onder je ogen, wat doe je eraan?
Sluiten