Jill
Jill Uit 4 feb 2018

Deze doodnormale dingen zijn verboden in het buitenland

Klaag jij ook wel eens over de veel te strenge regeltjes in België? Zo slecht hebben wij het nog niet. Kijk maar naar deze wetten: doodnormale dingen, maar toch verboden in het buitenland. 

1. Verboden in Saudi-Arabië: muziek luisteren in het openbaar

Even naar wat muziek luisteren in de trein of op de bus is er niet bij in Saudi-Arabië. Dat betekent dat er ook geen muzieklessen op scholen wordt gegeven.

2. Verboden in Ashville, North Carolina, VS: niezen op straat

Het gaat vast de verspreiding van ziektes tegen, maar het moet toch ook wel gekke en ongemakkelijke taferelen opleveren.

3. Verboden in Taber, Alberta, Canada: vloeken of schreeuwen in het openbaar

Op zich is deze wet niet verkeerd. Je kinderen pikken zo alvast geen gekke woorden op. Maar welk kind schreeuwt er niet van puur enthousiasme tijdens het buiten spelen? Beetje overdreven misschien, deze wet.

4. Verboden in New Jersey, VS: slurpen

Je leert je kind het best zo vroeg mogelijk eet-etiquette aan, want lekker soep slurpen is er voor je kinderen en jou in New Jersey niet bij.

5. Verboden in Capri, Italie: schoenen dragen die veel geluid maken

Geen slippers of hakken als je daar woont of op vakantie bent. Die flip-flops en klik-klaks leveren je voor je het weet een fikse boete op.

6. Verboden in Oklahoma, VS: een lelijk gezicht naar honden trekken

Ja, je leest het goed. Hier ga je gewoon de cel in als je je tong uit steekt naar een hond. Eh …

verboden in het buitenland

7. Verboden in Iowa, VS: knipogen naar een vrouw die je niet kent

Mannen mogen niet knipogen naar vrouwen die ze niet kennen. Dat is eigenlijk helemaal niet zo ver gezocht, hoewel wat flirten af en toe ook wel leuk kan zijn, toch?

8. Verboden in Washington, VS: in het openbaar op een lelijk paard rijden

Maar wie beslist er wat lelijk is? Misschien vind jij scheve tanden wel heel mooi. Daarbij mag je een gegeven paard niet in de bek kijken. Dus.

9. Verboden in Souris, Canada: een grote sneeuwpop maken

Eeuwig zonde. Dat is nu juist het leukste aan sneeuw.

10. Verboden in Zwitserland: na 22u staand plassen

Want dan ben je te moe om goed te richten? Nu ja, als vrouw kun je er niet echt over mee praten, dus wie weet is het wel heel moeilijk.

11. Verboden in Bangladesh: boodschappen doen met een plastic tas

Ze vervuilen het land en daarom is het verboden. Te begrijpen, maar als je het tasje toch al in je bezit hebt … Waarom niet?

12. Toegestaan in Groot-Britannië: als zwangere vrouw plassen waar je wil

Goed, dit is misschien niet echt normaal in België, maar als we het toch over gekke wetten hebben is deze wel het vermelden waard. Vaak moeten plassen is toch wel een van de bekendste zwangerschapskwaaltjes en daarom mag je in Groot-Britannië als je zwanger bent, overal plassen. Dus ook in de pet van een politieman, om maar even een voorbeeld te noemen.

13. Verboden in Engeland: als vrouw chocolade eten in het openbaar vervoer

De feminist in je is nu waarschijnlijk heel hard aan het protesteren. Als je chocolade eet als vrouw riskeer je een boete? Be-lache-lijk.

verboden in het buitenland

14. Verboden in Israël: zonder vergunning op een fiets rijden

Zo makkelijk als je in België op een fiets stapt, zo moeilijk is dat in Israël. Je moet er namelijk eerst een vergunning aanvragen.

 

Reageer op artikel:
Deze doodnormale dingen zijn verboden in het buitenland
Sluiten