Lissa
Lissa Body & beauty 30 apr 2019

Last van eczeem? Los het op met deze homemade eczeemcrème

Bij veel mensen speelt het in deze periode weer op: eczeem. Het best is om zoveel mogelijk water te drinken om je huid te onderhouden. Maar hoe je het ook draait of keert, eczeem te lijf gaan blijft lastig. Probeer deze zelfgemaakte eczeemcrème eens.

Hormoonzalf

Er bestaan verschillende soorten eczeem en iedereen beleeft het anders. Om eczeem de kop in te drukken, kun je naar de dokter gaan voor een hormoonzalf. Fijn, want de zalf bestrijdt de symptomen van jouw eczeem. Helaas wordt je huid door een hormoonzalf ook dunner en daardoor vatbaarder voor invloeden van buitenaf.

Niet de beste oplossing dus. Gelukkig kun je je eczeem ook anders aanpakken door zelf een eczeemcrème te maken met natuurlijk ingrediënten bijvoorbeeld.

Eczeemcrème zelf maken

Dit heb je nodig:

  • Kokosolie
  • Sheaboter
  • Amandelolie

Zo maak je eczeemcrème:

  1. Meng een deel sheaboter met een deel kokosolie. Doe dat in een pannetje, verwarm het tot het net niet kookt en meng goed door elkaar. Voeg er nog wat amandelolie aan toe. Zet het mengsel voor een uur in de koelkast.
  2. Pak vervolgens een mixer en meng het hard geworden geheel door elkaar tot een luchtige, crème-achtige massa. Dat duurt ongeveer 5 minuutjes. Stop het geheel in een pot die dicht kan. Smeer de zalf één tot twee keer per dag.

Sheaboter werkt vochtinbrengend en dat is precies wat je nodig hebt bij eczeem. Daarnaast heeft het een beschermende en ontstekingsremmende werking. Ook de kokosolie is voedend en antibacterieel. Amandelolie zorgt voor minder huidirritaties.

Heeft je kleine spruit ook last van eczeem?

Eczeem bij je baby herkennen en behandelen

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Bedrock.nl

Reageer op artikel:
Last van eczeem? Los het op met deze homemade eczeemcrème
Sluiten