Britt
Britt Kids 18 mrt 2019

5 online kinderspelletjes (apps): educatief én gratis

In de lagere school krijgt je kind veel leerstof om te verwerken. Daarom is het leuk als spelen en leren tegelijk zou kunnen. Hierbij enkele online kinderspelletjes die educatief én gratis zijn.

De spelletjes zijn geschikt voor Androidtoestellen.

1. Letterschool: getallen en letters leren schrijven

Natuurlijk leert je kind op school bijna dagelijks schrijven. Toch kan het geen kwaad om je kleine spruit thuis op spelenderwijs verder te laten oefenen. Met de app ‘letterschool’ kan je op een eenvoudige manier de letters en cijfers (van 1 tot 10) leren schrijven. Oorspronkelijk is de app Engelstalig, maar er is ondertussen ook een Nederlandstalige versie gemaakt. Laat de fun maar beginnen en schrijven maar!

2. Measure: leren meten met augmented reality

Leren meten is voor vele kinderen een moeilijke opgave, dus wat is er beter dan hen leren meten via hun omgeving? Augmented reality is een combinatie van de realiteit en de virtuele wereld. Via de camera op je tablet zie je de echte wereld om je heen, terwijl je de echte voorwerpen met een virtueel meetlint meet. Begrijp je er nog geen snars van? Bekijk dan even het onderstaande filmpje. Erg handig als je kind net lengtes en hoogtes op school heeft geleerd.

3. Robotizen: programmeren voor jonge kinderen

Nee, je kind zal geen onmenselijk lange codes moeten begrijpen. Deze app is ontwikkeld om de basis der basis van het programmeren aan te leren, want je kind mag zelf een robot programmeren. Het is de bedoeling om de technische vaardigheden op een eenvoudige en kindvriendelijke manier te stimuleren.

4. Een adembenemende picknick: app om te leren reanimeren

Ook al is je kind nog jong, toch is het erg handig dat je kind al zo vroeg mogelijk in aanraking komt met ‘hoe reageer ik in een bepaalde situatie’. In deze app worden er verschillende situaties uitgebeeld en wordt er aan je kind gevraagd hoe hij of zij zou reageren. Deze verhalen op kindermaat kunnen later nog eens erg van pas komen.

5. LEZERgame: lezen in een notendop

Zowel voor moeilijke als vlotte lezers is dit een leuke manier om hun leesvaardigheid te verbeteren.

 

Lees ookLeuk en leerzaam: 5 spelletjes om het alfabet te leren

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
5 online kinderspelletjes (apps): educatief én gratis
Sluiten