Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Culinair 16 jan 2020

Een hele stapel pannenkoeken bakken doe je zo

Zeg je: “We eten vanavond pannenkoeken!” en je kan rekenen op gejuich en blije kindergezichtjes. Zo bak je een hele stapel pannenkoeken in één keer.

Dit heb je nodig voor ongeveer 15 pannenkoeken

  • 400 gram bloem
  • 1 liter melk
  • 4 eieren
  • 80 gram boter
  • Snuif zout
  • Arachideolie
  • Halve aardappel

Een hele stapel pannenkoeken bakken doe je zo

Tip: om ze een knapperig randje te geven meng je gesmolten boter door het beslag in plaats van de boter in de pan te doen.

Zoals je in de ingrediëntenlijst kan zien, heb je een halve aardappel nodig. Dit is om de pan in te smeren met olie. Giet nooit te veel olie in de pan.

  1. Smelt de boter in een kleine pot. Doe alle ingrediënten met de boter in een grote kom en mix met een staafmixer, garde of in een blender tot een glad beslag.
  2. Doe een scheutje olie in een kommetje en prik de halve aardappel op een (vlees)vork.
  3. Verhit een (pannenkoeken)pan op hoog tot middelhoog vuur, je moet even aanvoelen wat de juiste temperatuur is, zodat je de pannenkoeken direct na elkaar kunt bakken. De pan moet goed heet zijn. Doop de aardappel in de olie en smeer de pan in met een dun laagje. Bak dan een voor een de pannenkoeken tot je een flinke stapel hebt.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Een hele stapel pannenkoeken bakken doe je zo
Sluiten