Single ouder zkt. lief: eerste hulp bij eerste dates

Heb je binnenkort een eerste date met die knappe man van in de supermarkt? Of heeft je vriendin je voorgesteld aan die knappe vriend van haar en heb je stress voor dat eerste afspraakje? No worries! Famme helpt je erdoor.

Iedereen kent het gevoel wel. Je hebt geen idee welke outfit je wil aantrekken of waar je naartoe wil. Cinema? Nee, dan kunnen we niet praten. Restaurant? Nee, hij mag me nog niet zien eten op de eerste date. Sporten? Nee, ik wil niet afgaan. Misschien helpen de volgende tips je wel.

Qualitytime

Spreek af op een plaats waar je elkaar beter kan leren kennen. Ga naar een gezellige wijnbar of een leuke tentoonstelling. Zolang je maar met elkaar kan praten (en flirten uiteraard). Vermijd luidruchtige plaatsen of plaatsen waar je date meer interesse in anderen kan tonen dan in jou.

There’s only one Sherlock Holmes

Mannen knappen af op vrouwen die hen meteen vragen stellen over hun verleden, terwijl ze hen nog maar net kennen.Zéker op de eerste date. Interesse tonen is goed, maar laat die Sherlock Holmes-skills nog even achterwege. Tot op de derde date, ofzo.

Lichaamstaal

Niets zo onaantrekkelijk als iemand die ongeïnteresseerd aan tafel zit. Let op je lichaamshouding. Laat je hoofd niet rusten op je handen. Ellebogen van tafel. Zit rechtop en glimlach (tot je krampen krijgt).

Wees jezelf

De allerbelangrijkste tip: wees jezelf. Doe jezelf niet anders voor dan je bent. Wees eerlijk. Is je hobby kantklossen? You go, girl! Laat zien dat je er trots op bent.

Dat betekent ook dat je eerlijk mag (lees: moet) zijn over je kinderen. Zij hoeven uiteraard niet het gesprek van de avond te zijn, maar je hoeft je echt niet in krampachtige bochten te wringen om het onderwerp te vermijden. Je bent en blijft immers in de eerste plaats de mama of papa van je kind.

Meer over daten

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Single ouder zkt. lief: eerste hulp bij eerste dates
Sluiten