Jill
Jill Kids 2 feb 2019

Waarom je de eerste verjaardag van je kind wél moet vieren

Nee, je baby herinnert zich inderdaad later niets van dat eerste verjaardagsfeestje. Toch zijn er heel wat redenen waarom je de eerste verjaardag van je baby niet moet overslaan. Echt niet.

Het gaat niet over de baby

De belangrijkste reden is dat het feestje eigenlijk niet om de baby draait. Wel gaat het over de mensen die je baby hielpen verzorgen en gelukkig worden.

In de eerste plaats zijn mama en papa dat: zij hebben waarschijnlijk het zwaarste jaar van hun leven achter de rug, niet alleen fysiek, maar ook mentaal en als koppel. Dat je dat overleefd hebt mag gevierd worden.

Daarnaast hebben ook de grootouders, meters en peters, en iedereen die dicht bij je kind staan recht op een feestje. Samen vieren jullie dat jullie al een jaar lang van dat kleine schatje mogen genieten.

eerste verjaardag van je kind wél vieren

Herinnering voor later

Je kind zal het later dan misschien niet toegeven, als jij te horen krijgt dat jouw eerste verjaardag niet gevierd werd zou je ook een beetje teleurgesteld zijn. Maak daarom zeker genoeg materiële herinneringen.

Houd bijvoorbeeld een gastenboek bij waarin iedere gast op het feestje een toekomstvoorspelling over je baby mag doen. Wat zal hij of zij later studeren? Welke hobby’s zal hij of zij hebben? Wat zal zijn of haar favoriete eten zijn wanneer hij of zij achttien is?

eerste verjaardag van je kind wel vieren

Foto’s maken is uiteraard ook nooit een slecht idee op zo’n mijlpaal. Niet alleen kun je die als ouder later uit de oude doos halen om een goed potje te huilen over het feit dat je baby plots het huis uittrekt, ook heeft je kind later foto’s van familie en vrienden die

  1. er grappig uitzien door de toenmalige mode (‘mama, wat had jij in hemelsnaam aan?’)
  2. misschien niet meer leven wanneer je kind volwassen is en dus een mooie herinnering bieden.

Taart

Je baby mag stilletjes aan alles beginnen eten. En geloof ons: een snuitje vol glazuur of slagroom wil je echt zien.

Lees ook: De babybucketlist: wat je samen moet doen voor je kind 1 jaar wordt

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

 

Reageer op artikel:
Waarom je de eerste verjaardag van je kind wél moet vieren
Sluiten