Jill
Jill Uit 5 mei 2019

EHBO #18: Liesellove over reizen met kinderen: ‘Steek kinderen niet in een hotel’

Gastredactrice Mariska zoekt voor onze rubriek EHBO (Eerste Hulp bij Buitengewone Ontmoetingen) elke week naar mensen met een buitengewoon verhaal. Personen die anders ondernemen, anders leven of die bereid zijn om hun buitengewone levensverhaal met jullie te delen. Kortom, mensen die #buitengewoonanders zijn. Deze week praten we met Lies van blog Liesellove.

Lieselot is mama van vier, therapeute en in haar vrije tijd een creatieve duizendpoot met haar eigen blog waar duidelijk wordt dat ze de reismicrobe goed te pakken heeft. Die blog noemt ze terecht ‘not just another mommy blog’, want je vindt er enorm persoonlijke verhalen en emoties. Hoe zij zich staande het houdt als mama, partner, professional en dame met wanderlust? Wij vroegen het haar op de vrouw af.

Wanneer gebruikte je je kinderen voor het laatst als excuus?

“Ik moet toegeven dat ik dat eigenlijk al niet meer weet. Ik kies er bewust voor om me te omringen met mensen waarbij ik zo’n excuses niet nodig heb, waarbij verplichtingen zo nauw niet liggen. Op die manier kun je gewoon open communiceren.”

Heb je een ultieme life-hack sinds je kinderen hebt?

“Ik geef mijn kinderen al eens een boterham terwijl ze in bad zitten zodat ze wat afleiding hebben (lacht). Of ik probeer een spelletje te maken van opruimen.”

Liesellove
Credits: Lies van Liesellove

Waar zijn jullie voor aan het sparen?

“We proberen steeds wat te sparen, al is dat vooral als buffer bedoeld mocht er een onverwachte gebeurtenis voorkomen. We weten bijvoorbeeld nog niet waar we volgend jaar precies naartoe willen reizen, maar wel dat we een reis willen maken. Wij sparen dus niet voor iets specifiek materialistisch op dit moment, maar wel al een beetje voor onze reisbestemming van volgend jaar – wat die ook mag worden.”

Je hebt nu ook een boek uit ‘Ik ga op reis en ik neem mee … de kinderen!’. Wat kunnen lezers daarvan verwachten?

“Het is vooral een heel praktisch boek over hoe je reizen met kinderen kunt aanpakken. Tips voor ouders voor de reis, tot inpakken, onderweg zijn, ter plaatse zijn en zelfs na de vakantie. Inclusief heel wat DIY’s.

Daarnaast zit er ook een verhaal in over waarom je moet reizen met kinderen, hoe je dat haalbaar maakt en wat het betekent als ouder. Ik heb ook nog een aantal gastgezinnen geïnterviewd. Zij voorzagen voldoende stof om leuke anekdotes toe te voegen en mijn verhaal kracht bij zetten.”

Liesellove
Credits: Lies van Liesellove

Wat is volgens jou de sleutel tot een geslaagde vakantie met kinderen?

“De sleutel tot succes is dat je – zeker in het begin – je eigen verwachtingen bijstelt. De tijd waarin je kan zeggen: ‘ik wil dat, dat, dat, dat en dat gedaan hebben’ is voorbij. Je reist nu eenmaal met kinderen.

Je kunt ook het best reizen met het idee ‘wat komt, dat komt’ en je niet van slag laten brengen als er iets niet loopt zoals jij het had gewild. Als je kind een slechte dag heeft moet je je planning kunnen omgooien. Die chille houding maakt het een stuk makkelijker op het moment zelf. Je moet geen druk op jezelf leggen en de dingen die je ‘moet’ doen.”

 

Liesellove
Credits: Lies van Liesellove

Benieuwd welke bestemming buiten en binnen Europa Lies andere ouders aanraadt? Dat lees je op Buitengewoonanders.

Reageer op artikel:
EHBO #18: Liesellove over reizen met kinderen: ‘Steek kinderen niet in een hotel’
Sluiten