EHBO #22: Tinne is mama van een klein topmodel

Gastredactrice Mariska zoekt voor onze rubriek EHBO (Eerste Hulp bij Buitengewone Ontmoetingen) elke week naar mensen met een buitengewoon verhaal. Personen die anders ondernemen, anders leven of die bereid zijn om hun buitengewone levensverhaal met jullie te delen. Kortom, mensen die #buitengewoonanders zijn. Deze week praten we met Tinne Feremans, mama van Scout, een topmodel in de dop.

Scout, de zoon van Tinne had als baby al veel aantrek en gaf vanaf de leeftijd van zes aan model te willen worden. Met zijn spierwitte haar en fotogenieke uitstraling is hij nu een veel gevraagd kindermodel.

Hoe heb je besloten dat Scout model zou worden?

Scout had als baby al aantrek. Tijdens onze reis naar Italië als hij 1 was, werd hij zelfs continu aangeraakt. Hij heeft spierwit haar wat natuurlijk zeldzaam is in een zuiders land, voor hen leek het wel goud 🙂 We kennen iemand die een modellenbureau Jackie Lee runt dus daardoor was de stap niet zo groot en ook minder onbekend. Scout gaf het zelf aan rond de leeftijd van 6 jaar. Hij vroeg continu om foto’s te trekken. Mijn man werkt in de modesector dus heel het gegeven zal misschien wel wat met de paplepel ingegoten zijn.

Loop je wel eens tegen vooroordelen aan omdat je kind een succesvol model is?

Voorlopig valt dit heel goed mee. Er zijn wel mensen die dichtbij ons staan die er nooit iets over zeggen, dus dan merk je wel wat jaloezie. Maar over het algemeen valt dit heel goed mee en is iedereen voornamelijk heel enthousiast. Het wereldje is klein in België dus je kent veel andere kindjes en mama’s, en voornamelijk is iedereen blij voor elkaar als het model een leuke opdracht heeft.
Een vooroordeel is wel dat heel veel mensen denken dat het maar wat foto’s trekken is en binnen en buiten lopen is. Het is soms echt wel heel hard werken. Scout heeft eens 100 kledingsetjes op 2 dagen in Italië moeten shooten.

Hoe combineer je dat als mama? Ben je veel op de baan of weg van huis om Scout naar shoots te brengen?

Het is soms heel druk vooral omdat zijn jonger broertje nu ook begonnen is. Een tijdje terug zaten we binnen 2 weken in Spanje en 3 keer in Duitsland. Dat was wel heftig, maar soms zijn er ook periodes dat het wat rustiger is. Mijn man en ik werken als zelfstandige dus kunnen daardoor onze uren regelen. Anders is dat bijna onmogelijk.
Voor je kind doe je alles, en zeker als je ziet hoe graag ze het doen. Dus we zijn mee op pad en leren dan ook nieuwe mensen kennen wat het voor ons gezellig maakt.

Hoe is het om mama te zijn van een ‘supermodel’?

Als grafisch ontwerpster en visual merchandiser ben ik professioneel met esthetiek bezig. Verder heb ik ook veel interesse in mode en dan is het natuurlijk fijn om er zelf met in contact te komen. Om als eens te kunnen snuisteren tussen de kledingrekken die pas het seizoen er op in de winkel gaat hangen. Verder is het natuurlijk ook altijd fijn als je op de set een mooi mannelijk model tegen komt 🙂 Waar ik vooral van geniet is echt onze quality time momentjes dan. Samen de vlieger op, locaal iets gaan eten, in 1 groot bed slapen, deze herinneringen zijn onvergetelijk. Wat hij op zo een momenten leert, gaat verder dan de leerstof op de schoolbanken.

Wil je weten wat Scout er zelf van vindt om model te zijn? Je leest het op Buitengewoonanders.be.

Reageer op artikel:
EHBO #22: Tinne is mama van een klein topmodel
Sluiten