Jill
Jill Persoonlijk 3 feb 2019

EHBO #6: T-shirts van Little Trouble waar je kinderen op mógen tekenen

Gastredactrice Mariska zoekt voor onze rubriek EHBO (Eerste Hulp bij Buitengewone Ontmoetingen) elke week naar mensen met een buitengewoon verhaal. Personen die anders ondernemen, anders leven of die bereid zijn om hun buitengewone levensverhaal met jullie te delen. Kortom, mensen die #buitengewoonanders zijn. Deze week praten we met Ariane van Little Trouble.

Little Trouble is een kidswear-label met een verhaal: buiten de lijntjes kleuren is oké en er is geen mooiere stijl dan een stijl die je persoonlijkheid uitdrukt. In tijden waarin alles perfect moet zijn is dat een mooie boodschap. Onder het motto ‘een glimlach toveren op véél gezichten’ produceert en verkoopt Little Trouble kwaliteitsvol organisch en Fairtrade katoen.

Hoe is het idee voor Little Trouble ontstaan?

“Toen ik in bevallingsrust was van mijn dochter maakte ik een t-shirt in zwart-wit-stijl voor mijn oudste zoontje – toen drie jaar. Op een dag zag ik mijn zoontje in de weer met stiften. Hij had een gezichtje op zijn t-shirt getekend en straalde van trots. Diezelfde dag kreeg hij verschillende complimentjes, ook van vreemden. De kiem voor mijn idee – stijlvolle zwart-wit-prints die kinderen zelf een personal touch kunnen geven – was ontstaan.

Ik wilde een naam waarmee ik een verhaal kon vertellen en die een speels kantje had. Little Trouble vat het voor mij helemaal samen. Tekenen op kleren is normaal niet iets dat je je kinderen graag ziet doen, maar misschien wel als het stijlvol kan en hun zelfvertrouwen boost. Een beetje trouble is oké.”

View this post on Instagram

Colour outside the lines ▶ Dé lijfspreuk van Little Trouble. Helemaal jezelf zijn, niet perfect. Je eigen koers uitstippelen, je eigen stijl maken. Dat is waar het om draait! De shirts en sweaters zijn vanaf nu opnieuw beschikbaar in de webshop. En totally ready om een eigen(zinnige) touch aan te geven ✏? #statementshirts #colouroutsidethelines #beyourself #beunique #bear #colouryourlife #ikkoopbelgisch #kidswear #fairwear #childrenfashion #kids #osees #littletroublewear

A post shared by Little Trouble (@littletroublewear) on

View this post on Instagram

TOGETHER » We may not have it all together, but together we have it all? #makemesmile #siblings #friends #together #love #colouryourday #colouroutsidethelines #notperfect #imperfectlyperfect #letloverule #happyclothes #kidswear #kidzootd #kidsstyles #littletroublewear

A post shared by Little Trouble (@littletroublewear) on

Hoe heb je de opstart van je bedrijf gefinancierd?

“Aan een duurzaam label hangt ook een stevig kostenplaatje. Toch wilde ik nergens op toegeven om de kosten te drukken. Zo zou een standaard plastieken verpakking voordeliger zijn, maar wilde ik graag voor elk stuk een herbruikbare, tevens inkleurbare verpakking voorzien.

Ik besloot het creatief aan te pakken en een crowdfunding te starten. Op die manier wist ik vooraf welke stukken aansloegen en kon ik op die manier heel wat leergeld beperken. De massale steun gaf natuurlijk ook een boost en het vertrouwen om volledig voor Little Trouble te gaan.”

View this post on Instagram

HAPPINESS – Being happy on Monday, yes we can? … because of the lovely launch party we had yesterday?? Have a happy Monday everyone! #happiness #happy #monday #nomondayblues #osees #oseesphotography #partymood #kidswear #fairwear #launch #femalepreneur #littletroublewear

A post shared by Little Trouble (@littletroublewear) on

In hoeverre zijn jouw kindjes een inspiratiebron geweest voor jou?

“Mijn kinderen Lex (4) en Fleur (1) zijn mijn grootste inspiratiebronnen. Al vanaf het eerste moment dat ik mama werd voelde ik een drang om creatief en zinvol bezig te zijn. De inspiratie voor de prints haal ik uit de interesses van mijn kinderen. Ze zijn trouwens mijn grootste fans. Lex vertelt tegen iedereen dat mama Little ‘’Kwebbel’’ is (hij kan Trouble niet uitspreken).”

View this post on Instagram

Dream big. Dream in colours, little one! #colour #love #art #colorful #style #colors #pretty #light #artwork #artist #bright #entrepreneur #life #inspiration #dreams #children #love #childrenfashion #fashionkids #livelifeincolour #colouroutsidethelines #littletroublewear

A post shared by Little Trouble (@littletroublewear) on

Hoe bevalt het ondernemerschap je?

“Met stip op een: de fijne reacties van mensen die Little Trouble een warm hart toedragen. Iemand die de moeite neemt om me te laten weten dat het cadeau dat ze bestelden enorm gesmaakt werd of een foto doorstuurt van zijn kind dat stralend een ‘Little Trouble’-shirt draagt. Onlangs kwam ik op straat iemand tegen die een ‘Little Trouble’-sweater droeg. Er gaat niets boven de euforie die je dan voelt! En daarnaast natuurlijk ook de creatieve flow waar je in terecht komt, de nieuwe zaken die je opsteekt en de energie van andere ondernemers die je gaandeweg ontmoet.

Als beginnende, kleine ondernemer is de administratie die erbij komt kijken soms wel een kluwen. De hoge kosten maken het als kleine speler ook niet eenvoudig om op te boksen tegen grotere labels die de productie in andere omstandigheden regelen.

Maar daar probeer ik dan het verschil te maken door duurzame keuzes en een uniek product. Daar kijk ik dus soms wel eens tegenop, maar ik probeer dan steeds mijn drive in gedachte te houden: een glimlach toveren op veel gezichten.”

View this post on Instagram

◻◻◻ You colour my day ? ??◻◻◻ #kidswear #topstuk #coolkid #personaltouch #colouryourday #organic #fairwear #ecoclothing #kidslabel #startup #sneekpeak #comingsoon #littletroublewear

A post shared by Little Trouble (@littletroublewear) on

Wat zou je willen zeggen tegen jonge vrouwelijke ondernemers die nog twijfelen om voor zichzelf te starten?

“Durf en durf vragen. Laat je onzekerheid varen en probeer gewoon iéts. Denk niet té lang na. Ik kon duizend redenen bedenken om de sprong niet te wagen. Het is niet erg als het mislukt, je hebt het dan tenminste geprobeerd en van daaruit ontstaat misschien een nog beter idee.

Daarnaast zijn wij vrouwen niet gewoon om hulp te vragen. Ik ben ook zo, ik ben de eerste die klaarstaat om anderen met plezier te helpen, maar niet om zelf hulp te vragen. Als je het dan toch probeert, zie je hoe blij mensen zijn om iets voor jou te betekenen.”

Benieuwd naar de grootste fout van Ariane bij de opstart van Little Trouble? Die lees je op buitengewoonanders. Volgende week praten we met comédienne Veerle Malschaert, over haar nieuwe show en hoe ze haar vrouwtje staat in een mannenwereld.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
EHBO #6: T-shirts van Little Trouble waar je kinderen op mógen tekenen
Sluiten