Jill
Jill Persoonlijk 6 jan 2019

Famme EHBO #2: An van Butterfly Moments

Gastredactrice Mariska zoekt voor onze rubriek EHBO (Eerste Hulp bij Buitengewone Ontmoetingen) elke week naar mensen met een buitengewoon verhaal. Personen die anders ondernemen, anders leven of die bereid zijn om hun buitengewone levensverhaal met jullie te delen. Kortom, mensen die #buitengewoonanders zijn. Deze week praten we met An van Butterfly Moments.

Voor koppels op zoek naar buitengewone momenten

Je kent ze wel; de traditionele dates. De sauna, de cinema of een romantisch diner. Als koppel heb je deze opties al meermaals uitgeprobeerd. Na een jarenlange relatie ga je dan ook op zoek naar dat tikkeltje anders. Momenten die het verschil maken. Unieke en bijzondere ervaringen, die jullie relatie naar een next level liften. Daar biedt Butterfly Moments een antwoord op.

Wat is een Butterfly Moment precies?

Butterfly Moments zijn belevingen voor koppels, opgezet als een filmscène, waarbij alles tot in de puntjes geregeld is. Je kan je met jouw liefdespartner inschrijven op de activiteiten die online staan, individueel of in groep, of we kunnen iets voor jullie op maat maken.

Het pottenbakken kent het meeste succes. Je krijgt elk een draaischijf en je leert de basistechnieken van het pottenbakken van een privéleraar. Daarna wordt de onvergetelijke scène van Demi Moore en Patrick Swayze in de film ‘Ghost’ opgenomen. Je krijgt je filmpje natuurlijk ook mee naar huis. Butterflies gegarandeerd!”

Famme EHBO#2: An van Butterfly Moments

Wat was voor jou de reden om die momenten te beginnen organiseren?

“Als fiscalist was ik vroeger vooral met cijfers bezig. Nu werk ik met de liefde. Ik bestudeer de liefde, ik praat over de liefde, ik zie de liefde. Ik neem dan ook heel graag mijn werk mee naar huis!

Ik zag hem in de verte staan en zakte plots door mijn knieën. Het was echt zoals in de film.

Ik startte Butterfly Moments met mijn beste vriend, Sven. Sven was de eerste die ik belde na een leuke en beloftevolle date. Hij was ook degene waar ik bij uithuilde wanneer ik gekwetst werd. Butterfly Moments startten we ook als beste vrienden. Maar dan plots, volledig onverwacht, sloegen de kriebels ook bij ons toe.

Hij kwam me ophalen op de luchthaven na een vakantie in Griekenland. Ik zag hem in de verte staan en zakte plots door mijn knieën. Het was echt zoals in de film. Tussen alle mensen, zagen we enkel elkaar nog staan en deze keer niet (enkel) als beste vrienden. Onlangs hebben we ons eenjarig jubileum gevierd.”

Famme EHBO: An van Butterfly Moments

Happy single maar het daten beu

“Butterfly Moments is grappig genoeg ontstaan uit mijn ervaringen als vrijgezel. Ik was lang een happy single en op zoek naar dé grote liefde. Omdat het daten aan een tafeltje, recht tegenover elkaar, voor mij te stressvol was ging ik op zoek naar andere mogelijkheden. Zo lanceerde ik uiteindelijk mijn eigen website (metmemee.com, n.v.d.r.) waarbij ik vrijgezelle mannen vroeg om me uit te nodigen om samen iets te doen.

Zo ging ik op heel wat gekke maar tegelijkertijd ontzettend leuke dates. Ik ging bloed geven met Tom, zandkastelen bouwen met Koen en stargazen met Dorsan.

Sven merkte toen op dat dit soort momenten ook voor bestaande koppels interessant zijn. Het waren dat soort activiteiten waar hij tijdens zijn huwelijk naar op zoek was gegaan.
Et voilà, zo was Butterfly Moments geboren.”

Famme EHBO: An van Butterfly Moments

Waar haal je inspiratie?

“De laatste jaren is er heel wat wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd over koppels en liefde. Ik heb veel onderzoeken gelezen, relatietherapeuten geïnterviewd, geluisterd naar experten. Al die kennis verpak ik in een leuke beleving. Soms moet het niet moeilijk zijn om een succes te worden.

Enkele van onze Butterfly Moments zijn geïnspireerd op de dates die ik als vrijgezel beleefde. Zo werd ik ooit gevraagd om naar de sterren te gaan kijken. Maar niet zomaar: mijn date had een echte Amerikaanse truck gehuurd. Zo eentje met een grote laadruimte. Hij had daar een luchtmatras in gelegd en zo lagen we een hele nacht te genieten van de sterren. Het échte slapen onder de sterren. Dat was een fantastische ervaring. Heel mooi en teder. Ideaal om verliefd te worden. Of te blijven.”

Famme EHBO: An van Butterfly Moments

Wat is de beste herinnering die je er al aan hebt?

“Bij elk Butterfly Moment raad ik het koppel aan om na de beleving niet direct in het alledaagse leven te stappen. Ga nog samen iets eten of boek er zelfs een overnachting bij. Bij koppels met kinderen geef ik mee om niet onmiddellijk de kinderen te gaan ophalen bij de babysit of grootouders.

Een koppel uit West-Vlaanderen vond dat eigenlijk niet echt nodig, maar volgde toch het advies. Ik kreeg de volgende dag een prachtige reactie: ze vergeleken hun tijd thuis, met zijn tweetjes, met het moment waarop ze terugkwamen van hun huwelijksreis. Missie geslaagd!”

Benieuwd of An liever zou deelnemen aan een datingprogramma met geeks of een survivalprogramma vol fitnessfreaks? Dat lees je op buitengewoonanders

Reageer op artikel:
Famme EHBO #2: An van Butterfly Moments
Sluiten