Jill
Jill Uit 15 feb 2019

‘Eight grade’ is de film die iedere ouder van pubers gezien moet hebben

Nog nooit van ‘Eight grade’ gehoord? Dat is heel normaal. De Amerikaanse film was allesbehalve een blockbuster, laat staan dat hij de overkant van het water bereikte. Maar in Amerika zelf bracht hij heel wat teweeg bij pubers en de ouders van die rebellen. 

‘Eight grade’

‘Eight grade’ werd geregisseerd door comedian Bo Burnham. Die staat vooral bekend om zijn cynisch, snijdende humor die hard binnenkomt omdat hij op punten focust waarvan iedereen weet dat ze eigenlijk waar zijn.

Ook in ‘Eight grade’ zie je die mix van humor, herkenbaarheid en vooral een gevoel van tevredenheid achteraf. Je volgt het verhaal van Kayla, een 16-jarig meisje dat moeite heeft om haar plaats te vinden in junior high school. Ze maakt YouTube-videos voor een (zeer gering) publiek dat met dezelfde gevoelens van isolatie en angst worstelt.

‘Eight grade’ voor ouders van pubers

Je volgt dus het verhaal van een pubermeisje. Daar kun je als ouder heel wat inzichten uit halen. Ja, je bent ooit zelf puber geweest en herkent waarschijnlijk veel van jezelf in je eigen rebel, maar tijden veranderen. De sociale druk waar tieners vandaag de dag mee moeten omgaan valt niet te vergelijken met je eigen jeugd.

Daarnaast is ook de single vader van Kayla een interessant figuur. Hij heeft geen idee hoe hij een gesprek met zijn dochter moet aanknopen, want zij zit voortdurend vastgeklemd aan haar smartphone. Maar hij probeert, hij zoekt, hij houdt vol. Herkenbaar voor iedere ouder die tijdelijk niets snapt van zijn of haar eigen mini-me.

De film kun je vanaf 20 februari 2019 ook in de bioscoop in België bekijken.

Lees ook: Films voorjaar 2019: ‘If Beale Street Could Talk’

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
‘Eight grade’ is de film die iedere ouder van pubers gezien moet hebben
Sluiten