Famme’s papa van de week #23: Neil Patrick Harris

Persoonlijk

Neil Patrick Harris is een Amerikaans acteur die gaat voor waar hij in gelooft en tevreden is met wat hij bereikt heeft. Daarom is hij Famme’s papa van de week.

Neil Patrick Harris wie?

Neil Patrick Harris is een Amerikaanse acteur die begon als kindster in ‘Doogie Houser’. Hij was toen vijftien jaar oud. Zijn meest bekende rol daarna was die van Barney Stinson in de tv-serie ‘How I Met Your Mother’. Daarnaast is hij ook nog actief als tv-presentator en auteur, en staat hij regelmatig op de planken in de theaters van Broadway.

Harris is getrouwd met collega-acteur David Burtka. Op 2006 werd hun relatie gelekt op het internet, een week later kwam Harris openlijk uit voor zijn homoseksualiteit. In 2010 kreeg het koppel een tweeling via een draagmoeder, Harper Grace en Gideon Scott (7). In 2014 gaven Harris en Burtka elkaar het jawoord.

Neil Patrick Harris is Famme’s papa van de week omdat …

… hij gaat voor waar hij in gelooft. Als publiek gezicht uitkomen voor homoseksualiteit in een overwegend conservatief land als Amerika is een teken van durf. Dat is niet vanzelfsprekend, want er gaat geen foto voorbij op zijn Instagramaccount waar geen homofobe opmerking op komt.

Samen met zijn echtgenoot doet hij baanbrekend werk voor de LGBTQ-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual, trans en queer). Iemand die het gemaakt heeft in het leven en volledig in het reine is met zichzelf is het ideale voorbeeld om naar op te kijken voor jongeren die onzeker zijn over hun partnervoorkeur. Harris toont dat je je dromen kunt najagen, wie je ook bent en van wie je ook houdt.

Hij krijgt ook nog bonuspunten voor de coole outfits van zijn kinderen.

Wat Famme Neil Patrick Harris toewenst is …

… bubbels mét alcohol.

Lees ook: Famme’s mama van de week: Tine Embrechts