Jill
Jill Persoonlijk 8 aug 2018

Famme’s papa van de week #23: Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris is een Amerikaans acteur die gaat voor waar hij in gelooft en tevreden is met wat hij bereikt heeft. Daarom is hij Famme’s papa van de week.

Neil Patrick Harris wie?

Neil Patrick Harris is een Amerikaanse acteur die begon als kindster in ‘Doogie Houser’. Hij was toen vijftien jaar oud. Zijn meest bekende rol daarna was die van Barney Stinson in de tv-serie ‘How I Met Your Mother’. Daarnaast is hij ook nog actief als tv-presentator en auteur, en staat hij regelmatig op de planken in de theaters van Broadway.

David Burtka is one of the great dads, bar none. He is kind, selfless, zany, honest, strong, wise and a bright beacon of love. Gideon and Harper truly lucked out, as did I. Happy Father’s Day, @dbelicious. We love you a ton. #grateful

Een bericht gedeeld door Neil Patrick Harris (@nph) op

Harris is getrouwd met collega-acteur David Burtka. Op 2006 werd hun relatie gelekt op het internet, een week later kwam Harris openlijk uit voor zijn homoseksualiteit. In 2010 kreeg het koppel een tweeling via een draagmoeder, Harper Grace en Gideon Scott (7). In 2014 gaven Harris en Burtka elkaar het jawoord.

Neil Patrick Harris is Famme’s papa van de week omdat …

… hij gaat voor waar hij in gelooft. Als publiek gezicht uitkomen voor homoseksualiteit in een overwegend conservatief land als Amerika is een teken van durf. Dat is niet vanzelfsprekend, want er gaat geen foto voorbij op zijn Instagramaccount waar geen homofobe opmerking op komt.

Happy Fathers' Day from Daddy, Harper, Gideon and Papa. Being a parent is the single most challenging thing I've ever done/continue to do, but it's also far and away the greatest joy in my life. It has given me purpose, taught me patience, and expanded my heart. Thanks, @dbelicious, for taking the journey of two lifetimes with me. #grateful

A post shared by Neil Patrick Harris (@nph) on

Samen met zijn echtgenoot doet hij baanbrekend werk voor de LGBTQ-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual, trans en queer). Iemand die het gemaakt heeft in het leven en volledig in het reine is met zichzelf is het ideale voorbeeld om naar op te kijken voor jongeren die onzeker zijn over hun partnervoorkeur. Harris toont dat je je dromen kunt najagen, wie je ook bent en van wie je ook houdt.

We attended the @saks Holiday Window unveiling last night. The 14 Snow White inspired windows are spectacular, as was the first-rate light/projection/firework/production show staring the beautiful Snow White herself! Our family is finally feeling fully festive. #ad #saksholiday

A post shared by Neil Patrick Harris (@nph) on

Hij krijgt ook nog bonuspunten voor de coole outfits van zijn kinderen.

Wat Famme Neil Patrick Harris toewenst is …

… bubbels mét alcohol.

Lees ook: Famme’s mama van de week: Tine Embrechts

Reageer op artikel:
Famme’s papa van de week #23: Neil Patrick Harris
Sluiten