Jill
Jill Thuis 22 feb 2019

Nostalgie boven: er komt een film van ‘De Fabeltjeskrant’!

Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf en natuurlijk Meneer de Uil: je kent ze vast nog. Binnenkort kunnen ook je kinderen kennismaken met de vilten dieren, want er komt een film van ‘De Fabeltjeskrant’.

Jubileum

Vorig jaar nog blies je favoriete jeugdserie 50 kaarsjes uit. Doorheen de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90 konden kinderen (en volwassen fans) gedurende enkele minuten naar het nieuws over de dieren in het Grote Dierenbos kijken.

Meneer de Uil was de Jan Becaus van dienst en gidste je van het ene avontuur naar het andere. Dit jaar krijgen Meneer de Raaf en co een nieuw jasje: de vilten poppen worden ingeruild voor een digitale versie.

'De Fabeltjeskrant'

Film van ‘De Fabeltjeskrant’

Die geüpdate personages kun je vanaf 3 april in de Belgische bioscoop bewonderen. Wil je weten hoe de de picknick van Juffrouw Ooievaar afloopt wanneer Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en alle andere gasten verdwalen? Wil je kennismaken met de neef van Droes de Beer, een wereldreiziger genaamd Peter Panda die uit China komt? Dan zul je nog een keer naar Meneer de Uil moeten gaan luisteren.

'De Fabeltjeskrant'

De stemmen van de dieren worden trouwens ingesproken door een resem aan bekende acteurs, zoals Maaike Cafmeyer, Tine Embrechts, Frank Hoelen, Walter Baele, Barbara Sarafian, Bert Van Poucke, Peter Pype, Guga Baul, … Smeer alvast je stem: Hallo, Meneer de Uil! Waar brengt u ons naartoe?

Lees ook: De nieuwste kortfilm van Pixar vecht tegen genderdiscriminatie op de werkvloer

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Nostalgie boven: er komt een film van ‘De Fabeltjeskrant’!
Sluiten