Jill
Jill Uit 30 jan 2019

Neem de zakdoekjes alvast: 5 films waarbij je gegarandeerd moet wenen

Als die tijd van de maand er weer aankomt kunnen je emoties hoog zitten. Niets beter dan een film waarbij je gegarandeerd moet wenen om je beter te doen voelen. En een glas wijn of chocolade. Of beide.

‘Hachi: a dog’s tale’

In een lijstje met films waarbij je gegarandeerd moet wenen kan ‘Hachi’ niet ontbreken. Want geef nu toe: een hond die nergens thuishoorde en die vervolgens je trouwste compagnon wordt is altijd een goed verhaal. Het wordt helemaal ontroerend wanneer zijn baasje (Richard Gere) niet meer terugkeert, maar Hachiko even trouw als altijd blijft. *snik*

‘The Boy In The Striped Pyjama’s’

Waar de vorige film schattig en ontroerend was, is ‘The Boy In The Striped Pyjama’s’ veel duisterder. Een jongetje van goede afkomst verhuist en gaat op ontdekking in de buurt. Daarbij komt het een jongetje tegen in een gestreept uniform, gevangen in een concentratiekamp. Al snel ontstaat er een intense vriendschap tussen beiden en dat heeft heel wat tragische gevolgen.

‘Titanic’

Een klassieke tranentrekker-film. Hierbij hoeven we niet uit te leggen wat er zo tragisch is, toch? Op onze redactie zijn er zelfs die niet verder kijken dan het moment waarop de legendarische boot begint te zinken.

‘A Walk To Remember’

Bad boy meets good girl, falls in love. Voor sommigen is die populaire verhaallijn al genoeg om even te wenen. Maar bij ‘A Walk To Remember’ wordt alles net iets intenser door de gezondheid van Jamie.

‘Inside Out’

Zeg nooit dat ‘Inside Out’ ‘maar’ een kinderfilm is. Het is dan wel een geanimeerd verhaal, het plot zelf zal je hoe dan ook bij de keel grijpen. Van de verwarring van toen je zelf tiener was tot de emotionele uitbarstingen van je eigen kind: deze film brengt alles in kaart. Wedden dat jouw emoties het ook even overnemen?

Lees ook: 6 Netflix-films om je zwangerschapsverlof mee door te komen

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Neem de zakdoekjes alvast: 5 films waarbij je gegarandeerd moet wenen
Sluiten