Jill
Jill Body & beauty 8 mei 2019

Sekspraat: vergroot frequente seks de kans op zwangerschap?

Als je zwanger wilt worden krijg je vaak het advies rond de eisprong seks te hebben, omdat de kans op zwangerschap dan het grootst is. Maar heeft de frequentie waarop je seks hebt een invloed op je kans om zwanger te worden?

Minder of meer vrijen?

Allereerst is de kans op een baby het grootst wanneer je seks hebt tussen de zes dagen voor en twee dagen na de verwachte eisprong. Maar daarnaast blijkt ook de frequentie waarop je buiten die periode met je partner vrijt een invloed te hebben op de vruchtbaarheid van de vrouw en het sperma van de man.

Zo blijkt dat je maar 16 procent kans hebt om zwanger te zijn als je maar 1 keer per week seks hebt. Vrij je om de twee dagen (dus zo’n 3 keer per week), dan stijgt die kans naar 50 procent.

boost je libido

Betere zwemmers

Wanneer je regelmatig seks hebt verandert het immuunsysteem van de vrouw. Specifiek betekent dat dat haar vruchtbaarheid toeneemt doordat haar lichaam meer antilichamen van een bepaalde soort aanmaakt (zogenaamde Helper T-cellen). Daarmee neemt de kans om zwanger te worden toe.

Bovendien bevat sperma ook stoffen die een effect op het vrouwelijk weefsel hebben; die bevorderen de innesteling en groei van het embryo. Er zijn zelfs onderzoeken die menen dat frequente seks de spermakwaliteit van de man verbetert omdat spermacellen niet lang bewaard blijven in de testikels. In dit onderzoek ging het om dagelijkse seks gedurende zeven dagen.

Conclusie van dit verhaal? Amuseer je ook met je partner als je niet vlak voor of na je verwachte eisprong zit.

Lees ook: Blijkbaar word je sneller zwanger dankzij dit seksstandje

Bron: gezondheid.be

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Sekspraat: vergroot frequente seks de kans op zwangerschap?
Sluiten