Uit 27 dec 2018 Jill

‘Friends’ zonder lachband? Dat ziet er zo uit

‘Friends’ is en blijft een fan-tas-tisch-e serie. Veel mensen ergeren zich echter aan de laugh track onder series als ‘Friends’, maar onderstaande video bewijst dat die wel degelijk nodig is. Want ‘Friends’ zonder lachend publiek, da’s toch een beetje ongemakkelijk. 

‘Friends’ zonder lachend publiek

Ken jij onderstaand fragment nog, waarin Ross’ speciale sandwich werd opgegeten door een collega? Uiteraard. Zijn reactie is vreselijk overdreven en grappig met een lachban eronder, maar zonder gelach lijkt Ross ineens vreselijk eng. Oké, we geven het toe, het groenige beeld en de muziek dragen daar ook wel toe bij, maar dan nog.

Waar komt die lachband vandaan?

Net zoals wij ‘Friends’ niet zonder lachende mensen kunnen voorstellen, is dat met een Vlaamse klassieker als ‘FC De Kampioenen’ ook niet mogelijk. Wist jij trouwens dat het eerste seizoen van die serie voor een live publiek werd opgenomen?

Jan Verheyen legt uit dat dat heel normaal is. Sterker nog: de lachband is ontstaan tijdens een tv-optreden van een komiek in een show van Bing Crosby, zo vertelt de regisseur in het Radio 1-programma ‘Nieuwe Feiten’.

“De moppen gingen er wel in als koek, en daarom besloot een slimme scenarist om de tape te houden. In volgende programma’s gebruikte hij die lachband bij moppen die hij zelf heel leuk vond.”

Slim gezien, want horen lachen doet lachen. Bovendien is zo’n live publiek bij opnames handig voor de acteurs, omdat zij zo met pauzes en intonaties kunnen inspelen op de reactie van de toeschouwers en een scène op die manier nog grappiger maken.

Lees ook: Voor deze oude jeugdseries bleef je vroeger als tiener aan tv plakken

Reageer op artikel:
‘Friends’ zonder lachband? Dat ziet er zo uit
Sluiten