Jill
Jill Culinair 28 mei 2018

Trend alert: frosé wordt hét zomerse drankje van 2018

Frozen rosé, oftewel frosé is sinds vorig jaar al een trend, maar ons culinaire zusje Culy tipt dat het vooral dit jaar heel populair zal worden. Op Bon Appétit leggen ze uit hoe je dit verfrissende roze drankje klaarmaakt. Drink pink deze zomer!

Rosé an sich is al een populair zomerdrankje, maar op een echt warme dag is een glas frosé toch nét dat extraatje dat je wilt (lees: nodig hebt).

Zo maak je frosé

Benodigdheden:

  • 1 fles rosé
  • 250 gram aardbeien
  • 100 gram suiker
  • 125 ml water
  • 75 ml citroensap
  • 10 ijsblokjes

Recept:

Schenk de rosé in een bak die in de vriezer kan. Steek de bak 6 uur in de vriezer.

Snijd de aardbeien in stukjes. Zet het water op middelhoog vuur met de suiker en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur.

Doe de stukjes aardbei erbij en laat de pot met deksel 30 minuten rusten. Giet de aardbeien met het vocht af door een zeef. Vang de aardbeiensiroop op en laat 30 minuten in een afgesloten potje afkoelen.

Doe de bevroren rosé in een blender samen met het citroensap, de aardbeiensiroop en de ijsblokjes en mix tot het glad is. Zet de frosé in de vriezer tot het de dikte van een milkshake heeft en mix nog een keer in de blender.

Schenk in cocktailglazen en serveer met extra aardbeitjes.

Bron: Culy

Reageer op artikel:
Trend alert: frosé wordt hét zomerse drankje van 2018
Sluiten