Jill
Jill Thuis 10 aug 2019

Is dit eindelijk een gadget tegen snurken dat écht werkt?

Er zijn al heel wat gadgets op de markt die je van je gesnurk zouden moeten afhelpen, maar de meeste daarvan zijn vooral grappig en niet echt een oplossing voor het probleem van je lief (of – let’s face it – voor dat van jou want jij ligt nachtenlang naar het plafond te staren met een zaagmachine naast je). Smart Nora lijkt echter wel geloofwaardig. Is dit eindelijk een gadget tegen snurken dat werkt?

Smart Nora hoef je niet op je neus te vast te zetten en is ook niet zo’n gadget dat je ‘s nachts lijkt te kelen, dus je lief moet niet klagen dat het ongemakkelijk is. Het systeem werkt door het subtiel aanpassen van je slaaphouding. Wanneer je in slaap valt ontspannen de spieren in je hals en nek, waardoor de luchtdoorgang versmalt.

Hierdoor ontstaan er vibraties wanneer je inademt en begin je te snurken. Het Smart Nora-systeem zorgt ervoor dat je hoofd ietwat beweegt, zodat je spieren gestimuleerd worden en de luchtdoorgang minder smal wordt.

gadget tegen snurken

Opblaasbaar kussen

Het systeem beweegt je hoofd door middel van een soort kussentje dat je onder je eigen kussen kunt leggen. Wanneer je er klaar voor bent activeer je dat kussen door op de bijbehorende controller te tappen. Wanneer je vervolgens gaat snurken, heeft de controller dat door en wordt het kussen iets opgeblazen of wordt er juist lucht uitgelaten. Hierdoor verander je van houding en spannen de spieren in je nek en hals zich wat aan.

gadget tegen snurken

In elke houding slapen

Op deze manier kan je lief in elke houding in slaap vallen en maakt het ook niet uit op welk gedeelte van zijn kussen hij ligt. Op het moment dat je lief gaat snurken komt Smart Nora hoe dan ook in actie om snel weer stilte in de slaapkamer te brengen, voordat je zelf het heft in eigen handen neemt (wat meestal net iets pijnlijker is voor manlief).

Je kunt Smart Nora bestellen via de officiële website voor omgerekend 289 euro. Ook bij de Bijenkorf scoor je het gadget voor 319 euro en je krijgt er meteen een handige opbergtas bij om ook op reis het gesnurk van je lief in toom te houden. Zei er iemand vroeg kerstcadeau? Nee? Dan zeggen wij het.

Lees ook: Deze vrouw maakte een liedje van het gesnurk van haar man en het werd een hit

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Is dit eindelijk een gadget tegen snurken dat écht werkt?
Sluiten