Jill
Jill Thuis 4 mei 2019

5 games die je samen met je gezin kunt spelen

Een filmpje kijken met het gezin op zaterdagavond is leuk, maar af en toe wat afwisseling kan geen kwaad. Als jullie eens een spelletjes avond willen houden is hier alvast wat inspiratie voor party-games om met je gezin te spelen. Of gewoon met je lief als de kinderen weg zijn.

Party-games zijn de makkelijkste spelletjes die er zijn – denk maar aan ‘Mario Kart’ of ‘Mario Party’Wat al deze games gemeen hebben is dat ze met meerdere personen gespeeld kunnen worden en dat ze poepsimpel zijn om te leren. Ideaal voor jong én oud.

1. ‘Mario Kart’

Console: afhankelijk van het spel Nintendo Wii of Nintendo Switch

Het spel waar je plaats niet uitmaakt, want als je eerst staat krijg je toch een blauw schild op je dak en als je laatst staat krijg je een ‘Bullet Bill’ die je tien plaatsen vooruitschuift. Perfect als je van spanning en oneerlijke races houdt. Nee, je leest hier ab-so-luut geen frustrerende ondertoon.

2. ‘Mario Party’

Console: afhankelijk van het spel Nintendo Wii of Nintendo Switch

Dit is waarschijnlijk de makkelijkste uit het lijstje. Kies een leuk poppetje, rol een dobbelsteen en speel de minigames. Perfect om de avond samen door te brengen. Geen zin in een volledig spel? Geen probleem, je kunt de minigames ook allemaal apart spelen.

3. ‘Overcooked’

Console: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One

Waarschuwing: niet voor stresskippen. In ‘Overcooked’ moet je samen een hectische keuken runnen. Maak je maar klaar om tegen elkaar te schreeuwen als iemand van jullie de soep weer heeft laten aanbranden of je je plots afvraagt waarom er in godsnaam dertig uien op de vloer liggen.

Hier draait het om communicatie, teamwerk en vooral: tolerantie. Spreek in het begin goed af wie welke taak op zich neemt en dat alles wat je zegt niet gemeend is. Anders eindig je na vijf minuten met een kapotte controller en een familievete.

De panda is boos en maakt ALLES kapot

4. ‘Keep Talking And Nobody Explodes’

Console: PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One of pc

Dit spel is iets spannender en dus minder geschikt voor echt kleine kinderen. Je zit in een donkere kamer met een tikkende bom op je schoot en de andere speler heeft voor zijn of haar neus de handleiding om de bom te ontmantelen. Communiceer wat je ziet tot in het kleinste detail en luister goed naar de instructies.

Hier zijn communicatie en kalmte het allerbelangrijkste. Foutje gemaakt? Begin niet meteen tegen elkaar te schreeuwen maar neem een stapje terug en probeer die module opnieuw. Dit spel is een enorme boost in communicatie: je zult er snel achter komen dat je een eigen taaltje begint te verzinnen voor de verschillende pictogrammen en kleurencodes.

5. ‘Snipperclips’

Console: Nintendo Switch

Hier draait het allemaal om teamwerk. Jullie zijn elk een papieren poppetje en moeten bij elkaar de juiste vormpjes uitknippen om zo verder te geraken in het level. Luister zeker naar je lief, want misschien heeft zij wel een beter plan om het probleem op te lossen.

Reageer op artikel:
5 games die je samen met je gezin kunt spelen
Sluiten