Jill
Jill Kids 7 jan 2019

3 games voor tienjarige kinderen op de PS4 die mama en papa ook tof vinden

Vind je niet alle spelletjes geschikt voor die jonge oogjes en oortjes van je kind? Met deze 3 games voor tienjarige kinderen op de PS4 zit je alvast goed. Wedden dat je ze zelf ook best leuk vindt?

‘Crash Bandicoot’

Als je vroeger zelf geregeld een zondagochtend achter de PlayStation doorbracht moeten we Crash niet introduceren. De oranje egel (ja, hij is dus echt een egel) beleeft de gekste avonturen door de eeuwige strijd tegen zijn aartsrivaal Dr. Neo Cortex. Samen met de hulp van onder andere zijn zus staat hij vaak voor de taak zijn liefje Tawna te redden.

Sinds 2016 is er een heruitgave van de drie eerste games die ze gebundeld hebben tot 1 cd-rom ‘Crash Bandicoot N. Sane Trilogy’. Nostalgisch voor jou, een nieuwe wereld voor je tiener.

‘Ratchet and Clank’

‘Ratchet and Clank’ begon als een serie spellen op de pc, maar je kunt het ook op de PS4 spelen. In het ‘science fiction’-spel speel je met … Ratchet (een mechanische lombax) en Clank (een robotje). Samen ontdek je nieuwe planeten en probeer je het universum te redden. Uiteraard.

Net als in ‘Crash Bandicoot N. Sane Trilogy’ zien de beelden er fantastisch uit en hoef je geen schrik te hebben dat er ongepast taalgebruik in voor komt.

‘Unravel’

Unravel is grafisch zo mooi dat het lijkt alsof je naar een film kijkt. In combinatie met de muziek is het enorm rustgevend, maar daarom niet minder uitdagend. Je speelt met een mannetje van touw (of twee, want het spel heeft een multiplayer optie) dat telkens een parcours aflegt door bijvoorbeeld van de ene tak naar de andere te slingeren met een stukje touw. Vind jij hoe je aan de andere kant van die rivier moet geraken?

Lees ook: Waarom kinderen niet langer brandweerman maar gamer willen worden

Reageer op artikel:
3 games voor tienjarige kinderen op de PS4 die mama en papa ook tof vinden
Sluiten