Plezant op restaurant #13: De eerste ijsjes van het jaar eet je bij Gaston in Brussel

Gaan eten met de kinderen én tegelijk wat qualitytime met je lief spenderen lijkt soms onmogelijk. Gelukkig zijn er genoeg restaurants waar zowel jij als je kroost uren willen doorbrengen. Elke week geven je er zo eentje. Deze week: Gaston, de leukste ijsbar van Brussel. 

Gaston

Het wordt dit weekend zeventien graden en dan willen wij maar één ding: een terrasje met de vriendinnen en een paar glazen rosé én de eerste ijsjes van het jaar bestellen. Onze kroost meenemen naar die eerste gelegenheid zou lichtjes pedagogisch onverantwoord zijn, ijs mogen ze gelukkig wel.

Wij eten onze ijsjes het liefst bij Gaston, het kleurrijkste ijssalon in het Brusselse, en vlijen ons dit weekend graag neer in de eerste zonnestralen op hun grote terras. De ijsbar ligt op de Baksteenkaai, wat betekent dat je koters zich naar hartelust kunnen uitleven op het plein er recht tegenover.

Koffie en croissants

Het vrolijke interieur doet verlangen naar de zomer en wij snappen waarom Gaston zo populair is in onze hoofdstad. De naam kozen de eigenaars omdat het zo heerlijk Belgisch klinkt. De uitbaters zelf zijn hier geboren, maar hebben Turkse, Spaanse en Albanese roots.

Toch nog net iets te koud voor een ijsje? Dan kun je je er ook opwarmen aan een koffietje. Of je daar croissants, pannenkoeken of een wafel bij bestelt, is volledig aan jou.

Glacier Gaston

Baksteenkaai 36
1000 Brussel

Meer hotspots? Laat ons je gids zijn.