Britt
Britt Culinair 2 apr 2019

7 vreemde weetjes over eten en drinken die je nog nooit gehoord hebt

Als je denkt dat je al alles weet over wat je dagelijks eet en drinkt, dan heb je het mis. Hier zijn wel 7 erg vreemde weetjes die je nog nooit had gehoord.

1. Liever bacon dan seks

Als je aan een Canadees zou vragen om te kiezen tussen seks en bacon, dan zal volgens het onderzoek van Maple Leaf 43 procent voor bacon kiezen. Raar maar waar! Zelfs 18 procent moet elke dag minstens éénmaal bacon gegeten hebben om zijn behoefte aan bacon te kunnen stillen.

2. Oudste soep ter wereld is 8000 jaar oud

Niets kan zo heerlijk smaken als een warme kom soep. Naast de bekende tomatensoep is er volgens Express een soepvariant die minder bekend is, maar wel zeer oud en met vreemde ingrediënten. Nijlpaardenvlees: check. Mussenvlees: check. Klinkt speciaal, toch?

3. Ketchup telt als groente

Het klinkt gek, maar in de periode van de regering van Reagan in Amerika was het een tijdje waar. Gesubsidieerde maaltijden moesten telkens een deel groenten bevatten. Een pizza met enkele lepels ketchup telde toen als gesubsidieerde maaltijd, omdat ketchup wel degelijk als een groente werd gezien.

4. Begraafplaats van Ben & Jerry’s

We rouwen allemaal wel even in stilte als onze pot ijs op is, maar Ben & Jerry’s neemt dit wel heel serieus. In Vermont hebben ze een echte begraafplaats gemaakt voor alle smaken die uit de winkelrekken werden gehaald.

5. Theezakjes: één groot misverstand

We vinden het niet meer dan logisch om een zakjes thee onder te dompelen in heet water. Toch is deze manier van theezetten ontstaan door een misverstand. Thee werd vroeger soms verkocht in zijden zakjes als verpakking en de mensen dachten dat de zakjes mee in het water moesten gedaan worden. Niet dus. De zijde was te fijn om snel thee te zetten en daardoor werd de zijde al snel vervangen door gaas.

6. Watermeloen met een prijskaartje

In de zomer kan een watermeloen lekker verfrissend zijn en het is niet zo duur. In Japan daarentegen is er een meloensoort die wel zeer prijzig is: de Yūbari-cantaloupe. Deze meloen wordt enkel in het stadje Yūbari gekweekt en wordt gemiddeld verkocht voor een slordige 11.000 euro.

7. Babywortels bestaan niet

De kleine worteltjes die je kent van in de supermarkt, zijn eigenlijk niet van nature klein. Het zijn gewoon grote wortels (vaak ook oudere) die met een machine klein gesneden zijn. Er wordt achteraf ook nog een oranje kleurstof aan toegevoegd. Eén grote leugen dus van die babywortels!

Meer over weetjes?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
7 vreemde weetjes over eten en drinken die je nog nooit gehoord hebt
Sluiten