Jill
Jill Persoonlijk 26 mrt 2019

Geld besparen: met deze tips spaar je zonder dat je het doorhebt

Sparen is voor niemand leuk. Gelukkig zijn er ook manieren om geld te besparen zonder dat je het doorhebt. Wij geven je alvast wat inspiratie.

Geld besparen zonder dat je het door hebt

Rosse centjes

Deze tip is heel simpel en lijkt niet veel op te leveren, maar als je ‘m volhoudt heb je een aardige som geld. Leeg iedere avond voor het slapengaan je portefeuille zodat er geen muntjes meer in zitten. De muntjes zelf steek je samen in een spaarpot. Nu nog je kinderen uitdagen om alle muntjes voor je te tellen op het einde van de maand. Wil iemand verse chocoladepudding vanavond?

geld besparen
Foto door Jonathan Brinkhorst

Salarisverhoging

Heb je opslag gekregen? Proficiat! Of moet je na maanden van afbetaling niet langer 200 euro in de maand voor je auto betalen? Mooi! Gaat je kind niet langer naar de kinderopvang? Dat is dan weer een kost minder!

In plaats van dat extra centje meteen in iets anders te investeren kun je dat vrijgekomen budget ook gewoon (deels) op je spaarrekening zetten. Je hebt al bewezen dat je rondkomt zonder die extra euro’s, dus dat kun je nu ook nog wel.

Steel van jezelf

Een tip die hierop aansluit is om maandelijks automatisch een vast bedrag van je looprekening naar je spaarrekening te laten gaan. Dat hoeft geen groot bedrag te zijn. Bijvoorbeeld: 50 euro per maand maakt al 600 euro op een jaar. Telt goed op, toch?

geld besparen

Slim kopen

In de eerste plaats hebben we het hier over eten kopen. Je kunt tegenwoordig bij iedere keten wel zegeltjes sparen en ander zijn er wel acties in de winkel die je goed uitkomen. Tip: als een product 2+1 gratis is en jij hebt er maar 1 van nodig, koop er dan ook maar 1. Anders betaal je alleen maar extra voor iets wat je eigenlijk niet nodig hebt.

Daarnaast kun je ook slim besparen op kinderkleding. Zij groeien sneller uit hun kleding dan je pap kunt zeggen. Ook hier hebben we heel wat tips voor.

De vloekpot

De klassieke vloekpot werkt, zeker als je ‘m aanpast naar de regels in jouw gezin. Stelletje pubers in huis? Spreek dan af dat ze een euro in de pot moeten doen wanneer ze hun smartphone tijdens het avondeten bekijken. Zo breng je je kroost meteen wat goede manieren bij.

Lees ook: Je kind leren sparen: met deze tips is dat spaarvarken zo gevuld

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Geld besparen: met deze tips spaar je zonder dat je het doorhebt
Sluiten