Alice
Alice Culinair 23 dec 2019

Gemakkelijk dessert voor kerst: proseccotruffels

De kerstboom staat, alle cadeautjes zijn gekocht en je weet welke gerechten je je gasten op kerst gaat voorschotelen. In een ideale wereld zou alles inderdaad al in orde zijn, maar het leven van ouders is vaak iets chaotischer. Voor dit dessert hoef je alvast niet te stressen want je hoeft helemaal geen keukenprins(es) te zijn om deze proseccotruffels te maken.

Ingrediënten

Voor 25 truffels:

 • 150ml room (met hoog vetpercentage)
 • 25g ongezoute boter
 • 100g zwarte chocolade, in kleine stukjes
 • 50g melkchocolade, in kleine stukjes
 • 50 ml prosecco
 • 150g melkchocolade
 • poedersuiker of cacao om de truffels in te rollen
proseccotruffels

Hoe maak je deze proseccotruffels?

 1. Doe de room en de boter in een pan en zet op een laag vuurtje. Wacht tot de boter gesmolten is en het mengsel begint te sudderen. Doe beide chocoladesoorten in een hittebestendige kom en giet het warme mengsel over de chocolade.
 2. Laat het een tweetal minuten staan en roer er af en toe eens door totdat alle chocolade gesmolten is. Roer er dan de prosecco door.
 3. Laat het mengsel 4 uur afkoelen. Als het kan, laat je ze het liefst de hele nacht in de vriezer.
 4. Leg nu vershoudfolie op een bakplaat. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit er 25 kleine balletjes van. Steek de bakplaten nu in de diepvries voor een uur of totdat je ze wil serveren.
 5. Doe de melkchocolade in een hittebestendige kom en steek in de microgolfoven totdat de chocolade gesmolten is. Roer wel om de 30 seconden even door het chocolademengsel.
 6. Laat daarna een bevroren truffel in de chocolade vallen en draai de truffel om met een lepel om het balletje volledig te bedekken.
 7. Plaats de truffels op de bakplaat met folie. Doe hetzelfde met de rest van de truffels. Het chocolade-omhulsel zou in zo’n 5 à 10 minuten moeten verharden.
 8. Zodra de chocolade een beetje verhard is, vul je een kom met poedersuiker of cacao en rol je de truffel erin. Herhaal met de rest van de truffels.
 9. Plaats de proseccotruffels dan in een mooi kommetje of bokaaltje en serveer ze als dessert of bij de koffie.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Gemakkelijk dessert voor kerst: proseccotruffels
Sluiten