Rachelle
Rachelle Kids 17 mrt 2019

Deze moeder waarschuwt je voor de gevaren van popcorn bij kinderen

Niets zo beangstigend als je kind zien stikken. Het overkwam deze moeder en ze besloot haar verhaal te delen op haar Facebookpagina om andere ouders te waarschuwen voor de gevaren van popcorn.

Druiven staan bekend als de fruitsoort waar kleine kinderen zich vaak in verslikken. Toch zijn niet alleen druiven de boosdoeners, ook popcorn geef je best niet aan je lieverd.

De gevaren van popcorn

Nicole Johnson Goddard schrijft op Facebook: “Ik wil mijn ervaring delen, omdat – toen ik het verhaal aan een paar mensen vertelde – ze zo geschrokken waren en ze zich absoluut niet bewust waren van het effect dat popcorn op een peuter kan hebben. Afgelopen zaterdag keken we een film met het gezin en aten we popcorn – wat we overigens wel vaker doen.”

“Mijn zoon Nash verslikte zich eventjes, maar het ging goed. Er kwam niks uit zijn mond, dus we dachten dat hij het had doorgeslikt. Het enige wat opviel was een hoest die hij na de film kreeg. De volgende dag was hij nog steeds in orde en had hij nog steeds last van die hoest. Toen maakte ik me een beetje zorgen, maar ik ging er vanuit dat hij een verkoudheid te pakken had.

Weer een dag later kreeg Nash koorts dus ik gaf hem een pijnstiller en hij ging naar bed. Ik checkte af en toe even hoe het ging, en merkte dat zijn ademhaling een beetje moeizamer ging. Ik belde de kinderarts en die zei direct dat we zo snel mogelijk met Nash moesten langskomen”, luidt het verder.

Nicole ging met haar zoon naar de dokter. Na een X-ray van zijn borst gingen ze over naar een bronchoscopie (een onderzoek waarbij er naar de luchtwegen wordt gekeken met een bronchoscoop). Nicole vertelt dat het er vreselijk uitzag en ze de hele tijd moest huilen zodra ze naar de dokters keek die met hem bezig waren.

Wat bleek? Het kleine mannetje had popcorn in zijn longen gezogen toen hij zich verslikte en zijn lichaam herkende het als een vreemd object. Door allerlei kleine ontstekingen had hij een globale longontsteking in zijn linkerlong opgelopen. De dokters hebben uiteindelijk zes stukjes popcorn uit zijn long gehaald.

‘Vermijd popcorn’

Nicole deelt haar bericht omdat ze ouders op de gevaren van popcorn wil wijzen. ‘Popcorn mag je niet geven aan kinderen onder de vijf jaar’, stelt ze. Ook schrijft Nicole bij haar Facebookbericht dat ze liever geen kritiek krijgt, ze besloot om dit bericht te delen als een soort eyeopener voor mensen om te zien hoe iets waarvan je denkt dat het onschadelijk is, snel iets ergs kan worden.

 

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze moeder waarschuwt je voor de gevaren van popcorn bij kinderen
Sluiten