Jill
Jill Culinair 17 jul 2019

Zelfgemaakte bounty’s om het hongerke in de namiddag te stillen

Je bent voor of tegen kokos. Wel, wij zijn voor en al zeker als het over deze bounty’s met pure chocolade gaat van Hemsley & Hemsley. 

Deze Bounty’s zijn je redding voor als je plots een goestingske hebt in een snack. Helemaal fijn: het is ook nog eens een heel makkelijk recept, dus je kunt je mini-me meteen aan het werk zetten.

Ben je écht geen fan van pure chocolade, dan zou je ook melkchocolade kunnen gebruiken..

Ingrediënten voor 12 grote of 24 kleine Bounty’s

  • 200 gram kokoscrème (in een blok)
  • 150 gram geraspte kokos, ongezoet
  • 6 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels agave-siroop
  • 1 1/2 koffielepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 200 gram pure chocolade van 85%
recept zelfgemaakte Bounty's

Gezonde Bounty’s recept

  1. Maak het blok kokoscrème zachter door het in de verpakking in een bakje met warm water te leggen. Masseer de crème tot ‘ie zacht en hanteerbaar is.
  2. Meng de kokoscrème met de kokosolie, het vanille-extract, de agave-siroop en het zout. Roer er daarna de geraspte kokos doorheen tot het goedje een vaste consistentie heeft. Maak het mengsel iets zachter door er voorzichtig 2 tot 3 eetlepels water aan toe te voegen.
  3. Bekleed een vierkante bakvorm van 20×20 centimeter met bakpapier en verdeel de vulling voor de Bounty’s gelijkmatig over de vorm. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Zet een uur in de koelkast.
  4. Haal de kokos uit de koelkast en snijd ‘m voorzichtig in repen. Als het goed is, kun je er 12 grote of 24 kleine Bounty’s uit halen. Leg de repen weer in de koelkast.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de kom met chocolade daarna kort afkoelen op een theedoek, tot de chocolade iets dikker is geworden maar nog wel vloeibaar is.
  6. Haal de Bounty’s met twee vorken door de gesmolten chocolade en laat ze daarna uitharden op een stuk bakpapier in de koelkast. Je kunt ze daarna in een afgesloten bak ongeveer een maand in de koelkast bewaren (invriezen kan ook!).

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zelfgemaakte bounty’s om het hongerke in de namiddag te stillen
Sluiten