Jill
Jill Culinair 8 okt 2019

Makkelijke gezouten karamel-cake die je met je kind kunt bakken (en opeten!)

Je kind laat je uiteraard niet zomaar gezouten karamel maken. Daar komt immers heel wat ongelooflijk hete suiker aan te pas. Geen goede combinatie met kinderen. Gelukkig kun je deze gezouten karamel-cake wel met je kind maken, want daar komt geen échte karamel bij kijken.

Ingrediënten

  • 230 gram gecondenseerde melk
  • 225 gram zoute boter + extra voor het invetten
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 180 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Verder nog nodig:

  • Bakvorm van ongeveer 22 bij 12 cm
  • Bakpapier

Zo maak je gezouten karamel-cake

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet de bakvorm in met boter, bekleed ‘m met bakpapier en vet dat ook weer in met een beetje boter.
  3. Mix de rest van de boter zo’n 5 minuten lang op hoog volume met de suiker tot het mengsel zachtgeel en luchtig is. Schraap de ingrediënten tussendoor goed van de wanden.
  4. Meng ondertussen de bloem, het bakpoeder en het zout goed door elkaar in een kom.
  5. Schenk de gecondenseerde melk in een vaste, dunne straal bij het botermengsel terwijl de mixer draait op de medium stand.
  6. Als alle melk is opgenomen en je een homogeen mengsel hebt, voeg je de eieren één voor één toe. Laat hierbij de mixer ook weer aanstaan op de medium stand. Schenk daarna het vanille-extract erbij.
  7. Schraap het mengsel weer van de wanden. Zet de mixer aan op de laagste stand en voeg de bloem in beetjes toe. Als alle bloem is gemengd, zet je de mixer uit.
  8. Schep het beslag in de ingevette cakevorm en maak de bovenkant glad. Zet het in de voorverwarmde oven en laat de gezouten karamel-cake in ongeveer een uur goudbruin bakken, tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Makkelijke gezouten karamel-cake die je met je kind kunt bakken (en opeten!)
Sluiten