Jill
Jill Culinair 15 sep 2019

Ga even terug op reis dankzij deze gnocchi caprese met burrata

Wij missen de zomer, zo simpel is het. Daarom maakten we deze week een lekkere gnocchi caprese om weer even terug af te reizen naar la bella italia. Ideaal om tijdens de laatste zomerzonnestralen van te genieten.

We leenden dit recept trouwens van ons culinaire zusje Culy.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram gnocchi
  • 500 gram kerstomaten
  • 1 bol burrata (mozzarella kan ook)
  • Flinke hand basilicum
  • 2 eetlepels boter
  • Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
gnocchi caprese

Recept voor gnocchi caprese

  1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet opzij.
  2. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en laat ze ongeveer 4 minuten bakken. Breng ze op smaak met zout en peper.
  3. Doe de gnocchi erbij, schep door en laat nog 2 à 3 minuten bakken. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak.
  4. Voeg de Parmezaanse kaas toe, roer door en schep de gnocchi op een bord. Maak af met burrata, verse basilicum en nog wat Parmezaanse kaas.

Meer Italiaans?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Ga even terug op reis dankzij deze gnocchi caprese met burrata
Sluiten