Jill
Jill Body & beauty 22 jan 2018

Word je van een goede relatie écht dikker?

Ben jij gelukkig met je geliefde? Hopelijk wel. Pas je nog in de jeans uit de begintijd van jullie relatie? Waarschijnlijk niet. Maar dat is een goed teken, want in een gelukkige relatie word je dikker.

Het onderzoek waaruit deze conclusie komt, werd uitgevoerd door de American Psychological Association. Zij volgden 169 pasgetrouwde koppels vier jaar lang. Daarbij letten ze op veranderingen in lengte en gewicht, de mate van tevredenheid over hun huwelijk en de hoeveelheid stress die de partners ervoeren.

Dikker worden

Het vertrekpunt waren twee verschillende theorieën. De eerste: in een gelukkige relatie kom je niet aan, omdat je geen last hebt van vreetbuien door stress en verdriet. Theorie twee: in een goede relatie kom je wél aan, omdat je nu toch al een partner aan de haak geslagen hebt.

And the winner is…

De tweede theorie blijkt correct. Oftewel: hoe gelukkiger je samen bent, hoe groter de kans is dat de kilootjes er aanvliegen. Denk maar aan die gezellige Netflix-avondjes met een glas wijn en een bakje chips erbij.

Bovendien suggereren de onderzoekers dat we wat relaxter worden wanneer we De Ware eenmaal gevonden hebben. Je bezoekt de sportschool wat minder vaak en je let wat minder op je lijn. We laten de teugels vieren, zogezegd, omdat we al tevreden zijn met waar we staan in het leven.

Brits onderzoek

Een Brits onderzoek kwam tot eenzelfde conclusie. De Britse wetenschappers constateerden ook al dat 90% van de vrouwen aankomt in het begin van hun relatie.

Wat opvalt is dat stellen die een scheiding overwegen, wél op gewicht blijven. De verklaring? Zij houden er al rekening mee dat ze binnenkort opnieuw ‘de markt’ betreden.

Reageer op artikel:
Word je van een goede relatie écht dikker?
Sluiten