Goede voornemens? Zo wordt 2019 een feest voor jou én je kindje

Als mama mag je ‘vroeger opstaan’ en ‘minder alcohol drinken’ (of toch zeker negen maanden lang) alvast afvinken van je lijstje met goede voornemens. Laat verder ‘afvallen’ en ‘meer sporten’ lekker links liggen voor 2019 en maak eens werk van deze haalbare goede voornemens, waar zowel jij als je baby gelukkiger van gaan worden. 

1. Maak je minder druk om hoe het hoort

Want er zijn geen duidelijke regels en er is al helemaal geen handboek over hoe het zou moeten. Laat af en toe dat idee van hoe het zou moeten zijn even los en doe gewoon wat jij denkt dat het beste is voor je kindje.

2. Vergelijk jezelf niet meer met andere moeders

Het gras lijkt altijd groener aan de overkant, zeker op Instagram. Maar, nu we toch nog in de spreekwoorden zitten, ieder huisje kent z’n kruisje. Probeer daarom van elkaar te leren, elkaar te inspireren en het allerbelangrijkste: steun elkaar. Uiteindelijk zitten alle mama’s in hetzelfde schuitje.

3. Geniet van je kleintje

Als je toch al probeert om je minder druk te maken, kun je meteen wat meer genieten van het prille ouderschap. En hoewel die baby je af en toe flinke kopzorgen kan bezorgen, is hij dat eerste jaar ook een ontzettend koddige hartedief. Voor je het weet heb je de babytijd alweer achter je gelaten. Sta daarom af en toe even stil bij hoe leuk het is dat je baby nog een baby is.

4. Geef minder geld uit aan babykleren

De kast van je kleintje hangt waarschijnlijk al vol genoeg en na een paar keer dragen zijn ze er alweer uitgegroeid. Koop daarom komend jaar iets minder voor de baby en juist iets meer voor jezelf. Goed excuus toch?

5. Meer me-time

Ook mama’s moeten af en toe tijd voor zichzelf vrijmaken, want een relaxte moeder betekent een relaxte baby. Wees niet te streng voor jezelf en gooi dat eventuele schuldgevoel lekker overboord als je de kleine een dag naar de crèche brengt als je zelf een vrije dag hebt.

6. Datenight

Niet alleen jij, maar ook je hubby kan er weleens bij inschieten nu de baby er is. Plan daarom elke maand een datenight. Deze avond is speciaal voor jullie tweetjes: no baby’s allowed. Ga uiteten of doe iets anders waar jullie blij van worden.

Klaar voor een gelukkig 2019? Geef je goede voornemens niet op voor februari en dan lukt het je de rest van het jaar ook wel om ze vol te houden. Maar grote kans dat je kleine spruit wel voor extra motivatie zorgt.

Lees ook: 5 dingen die je denkt als je naar huis gaat met een pasgeboren baby

Reageer op artikel:
Goede voornemens? Zo wordt 2019 een feest voor jou én je kindje
Sluiten