Thuis 3 jan 2019 Jill

5 goede voornemens om samen met je zus te maken

Je zus is de Yin van jouw Yang, de Meredith Grey van jouw Christina Yang, de Serena Van Der Woodsen van jouw Blair Waldorf. Jullie zijn perfect op elkaar ingespeeld en juist daarom is ze de ideale partner-in-crime om samen onderstaande goede voornemens te maken.

1. Maak samen een reis

De tijd vliegt want je hebt het zo druk met je gezin, je werk, hobby’s, … dat je geen moment rust hebt. Plan daarom het komende jaar op zijn minst een weekendje weg in met je zus. Dat kan een leuke citytrip zijn naar Barcelona of Praag, maar het hoeft zo ver niet te zijn. Even uitwaaien aan zee doet ook al wonderen.

2. Sport samen

Een work-out vinden die jullie allebei leuk vinden is moeilijk. Maar samen nieuwe sporten uitoefenen (en elkaar uitlachen omdat jullie zo onwennig zijn) is een van de leukste dingen die er is. Ga een keer trampoline springen, waag je aan een boksles, neem deel aan een les yoga, …

3. Meer tijd vinden om bij te praten

Lig jij meteen in een deuk als je ‘meer tijd vinden’ leest, omdat je toch al weet dat dat niet gaat lukken? Touché. Maar dat betekent niet dat je het niet kunt proberen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om om het weekend koffie te gaan drinken. Krijgen jullie echt geen moment vrij? Doe dan iedere zaterdagochtend samen boodschappen. Zo verliezen jullie geen tijd en zien jullie elkaar toch wat vaker.

4. Begin een boekenclubje

Lezen is goed voor je, maar jezelf de tijd gunnen om daar echt voor te gaan zitten is vaak een hoge drempel. De ideale manier om jezelf te ‘verplichten’ die tijd toch te vinden is door een boekenclubje met je zus op te richten. Kies om de beurt een boek uit dat jullie gaan lezen en bespreek ‘m twee weken later wanneer jullie ‘m allebei hebben uitgelezen. Misschien bestaat er zelfs een film die jullie achteraf kunnen kijken om dan te kunnen klagen dat ‘het in boek helemaal anders was’.

5. Dans meer

Van dansen word je gelukkig. Gefrustreerd omdat je kind alweer niet wil opruimen? Dans. Stress omdat je morgen een presentatie op het werk moet geven? Dans. Gewoon zin om gek te doen? Dans. Je zus is de ideale persoon om weer even kind bij te zijn, dus zo nu en dan een dance-off of een avondje karaoke met je zus is een uitstekend idee. Of verzin een geheime handshake die jullie waarmee jullie iedereen bij iedere begroeting verbazen.

Lees ook: 16 redenen waarom een grote zus het mooiste cadeau ooit is

Reageer op artikel:
5 goede voornemens om samen met je zus te maken
Sluiten