Rachelle
Rachelle Uit 23 apr 2019

5 tips om goedkoper te reizen

Op reis gaan kan soms heel duur uitkomen. Hier zijn vijf tips die jouw volgende reis een stuk goedkoper zullen maken.

1. Frequentflyerprogramma

Er zijn luchtvaartmaatschappijen die vaak vliegende klanten (frequent flyers) aan zich willen binden door frequentflyerprogramma’s aan te bieden.

Een bekend frequentflyerprogramma is Miles & More van Brussel Airlines. Je krijgt met een Miles & More-account punten bij elke vlucht. Die kan je dan inzetten als ruilmiddel tegen vliegtickets, upgrades en/of hotelovernachtingen. Met die punten krijg je vaak ook een hogere ‘status’. Dat betekent dat je, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, soms gratis upgrades krijgt of voorrang krijgt bij het boarden.

2. Last-minute deals

Het is spontaan én goed voor de portemonnee: scoor een last-minute deal! Tegenwoordig zijn last-minute prijzen niet meer zoals ze geweest zijn, maar met een beetje grondig speurwerk kan je echt nog een goede deal vinden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Airbnb (@airbnb) op

3. Vergelijk accommodaties

De meeste accommodaties verlagen hun prijzen tijdens het laagseizoen door de hoge concurrentie. Er zullen dus veel accommodaties zijn die een sterk tarief hanteren. Niet de prijs gevonden die je zocht? Kijk eventueel ook eens op Airbnb in plaats van hotels of appartementen. Hier liggen de prijzen soms al een stuk lager.

4. Op zoek naar goedkope vliegtickets

Er zijn heel wat trucjes om zo goedkoop mogelijke vliegtickets te scoren. Het is bijvoorbeeld van groot belang op welke dag je de vliegtickets wilt boeken. Zo zijn dinsdag en woensdag de beste ‘zoekdagen’ omdat vliegtuigmaatschappijen hun prijzen dan vernieuwen. Vliegen op dagen als dinsdag en woensdag zijn ook vaak goedkoper dan het weekend.

Daarnaast speelt via welke browser je gaat boeken, en hoe vaak je de tickets al hebt bekeken, ook een grote rol. Hoe vaker je je vluchtprijzen opzoekt, hoe hoger de prijs kan worden. Let hier dus zeker mee op en boek desnoods via een andere computer.

5. Volg de locals

Op de trip zelf is het verstandig om de locals te volgen. Bij toeristische plekjes zijn natuurlijk genoeg restaurantjes, winkeltjes, cafe’s, noem maar op, maar de prijzen zijn hier vaak veel hoger dan waar de locals eten.

Ga je op reis met je kinderen? Dit is de harde waarheid over vliegen met kinderen.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
5 tips om goedkoper te reizen
Sluiten