Jill
Jill Uit 4 aug 2019

6 gratis dingen om te doen aan de Belgische kust

Heb je al je geld aan solden opgesoupeerd (same), al je verlofdagen al aan een verre reis gegeven (same) en zit er dus nog maar een miezerig weekje aan de Belgische kust in? Da’s helemaal niet zo erg, want aan zee valt heel wat te beleven deze zomer – en veel van die dingen zijn zelfs gratis!

1. (Over)bootje varen

Zowel in Oostende als in Nieuwpoort kun je gratis met een overzetbootje van de ene kant van de haven naar de andere varen. Leuk voor wie graag op zee vertoeft te lui is om die afstand te wandelen en korte kinderbeentjes die snel moe zijn.

2. Gratis kunst in Oostende

Op verschillende plaatsen in Oostende vind je coole muurschilderingen van meer dan vijftig (inter)nationale streetart-kunstenaars en er komen er elk jaar bij, zoals dit leuke werk van Miss Van.

The Crystal Ship Oostende Miss Van

3. Diertjes aaien

Ook aan zee vind je heel wat kinderboerderijen en maneges. In Oostende vind je De Lange Schuur en in Middelkerke het Lettenhof. Geitjes aaien voor nul euries, yaasssss!

4. Gratis festivals en evenementen

Elke zomer is er wel ergens een foodtruckmarkt, een optreden of mini-festival mee te pikken. Hou de kustagenda in de gaten om te weten waar je moet zijn tijdens je vakantie.

5. Bewandel de Spioenkop in De Haan

Maak je klaar voor een forse wandeling, want de Spioenkop ligt op de tweede hoogste duin van de Belgische kust. Luieriken die nu al afhaken kunnen we hopelijk toch nog overtuigen met een schitterend uitzicht van 360 graden over de zee, het strand en de duinen. Oh, en het huisje zelf is ook echt té schattig.

View this post on Instagram

Wat zijn de mooiste plekjes aan de Belgische kust volgens onze fans? Ontdek het in onze blog! Link in bio.⠀ .⠀ .⠀ .⠀ #view #nature #wanderlust #Belgium #Wenduine #Dehaan #Belgischekust #Belgiumbeach #Belgium #strandverblijf #Beachlife #Vitaminsea #Topoftheworld #travel

A post shared by Beleef de Belgische Kust (@strandverblijf) on

6. Bezoek het Huisje van Majutte in Blankenberge

Cultuurliefhebbers mensen die van schattige oude dingen houden moeten eens gaan rondneuzen bij het Huisje van Majutte. Da’s een minimuseumpje/koffiehuis in het kleinste oude vissershuisje van de Belgische kust. Je hoeft geen inkom te betalen, alleen iets te drinken om binnen te mogen.

View this post on Instagram

Huisje van Majutte #fisher #huisjevanmajutte #fisherman #fishermanhouse #westtoer #2daagse #blankenberge #visser #vissers #old #flanders #visitflanders #westvloams #westvlaanderen #heritage #erfgoed #belgium #visitbelgium #oldschool #voettocht #walking #hiking #fishing #mustsee #white #history @2daagse @visitblankenberge #majutte

A post shared by The Pilgrim (@matthias_moreau) on

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
6 gratis dingen om te doen aan de Belgische kust
Sluiten