Dé twee haartrends voor winter 2018 die helemaal mamaproof zijn

Body & beauty

De beachy krullen liggen alweer ver achter ons en dat is maar goed, want echt praktisch is die haartrend niet als je een baby, peuter, kleuter of kind hebt rondlopen. Deze haartrends voor winter 2018 daarentegen zijn wél helemaal mamaproof. 

Haartrends winter 2018

Jen Atkin is de haarstylist van onder andere Jessica Alba, Sofia Vergara en – jawel – de Kardashians. Dat ze het een en ander afweet van modetrends is dus wel duidelijk. Zij beweert dat volgende haartrends helemaal in zullen zijn in de winter van 2018.

“Voor de winter denk ik dat we lange jassen en turtlenecks zullen dragen, en ik houd ervan om het haar uit je gezicht te halen. Ik vind dat het geen zin heeft om tegen de koude in te gaan, dus steek mijn haar maar helemaal op”, legt ze uit in Elite Daily.

Wij kregen al meteen herinneringen aan al die keren dat we als tiener ons haar op wilden steken met duizend speldjes en elastiekjes, maar gelukkig heeft Atkin het niet over moeilijke galakapsels, maar gewoon simpele haarstijlen. Simpel en je haar hangt niet voor kinderhandjes verleidelijk rond je gezicht? Ideaal.

De hoge staart

De hoge paardenstaart staat duidelijk op nummer één bij Jen als het aankomt op haartrends voor winter 2018. Ze zegt: “Ik houd van een hoge paardenstaart. Ik vind dat het iedereen er gewoon zo chic en relaxt doet uitzien. Je krijgt er als het ware een face-lift gratis bij.”

Een gratis facelift door een strakke staart? Yes please. Het is vooral belangrijk om je haar zijdezacht te maken en je staart goed te positioneren. Een goede positie betekent dus niet te laag want dan is het hele effect weg, maar ook geen palmboom midden op je hoofd.

Een hoge, rommelige knot

De tweede trendy haarstijl voor aankomend najaar is een rommelige, hoge knot. Jen zegt: “Ik houd van een hoge, rommelige dot.” Als je helemaal mee wil gaan met deze haartrend, maak je ook een middenscheiding voor je knot.

En ondanks dat de dot zelf lekker rommelig en krullend mag zijn, vertelt Jen dat de voorkant van je haar wel helemaal strak en gestijld moet zijn. Bereid je voor op heel veel haarlak dus.

Eerlijk is eerlijk, wij zien wel waar Jen haar inspiratie vandaan haalt. We love.

Lees ook: Wapen je tegen pluizend haar met deze tips